AU!

SALAH BI MOGAO DA BUDE BOMBA PRELAZNOG ROKA: Liverpul ne može da ga ubedi, ima TRI opcije - ne zna se koja je bolja!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Mohamed Salah bi mogao da promeni sredinu ovog leta ako Liverpul ne uspe da ga ubedi da produži ugovor.

Izvor: Profimedia

Već mesecima traju pregovori Mohameda Salaha i Liverpula oko novog ugovora, a to obično znači da igrač nije zadovoljan ponuđenim uslovima i da veruje da bi na drugom mestu mogao da dobije više.

Nije tajna da Liverpul izbegava ogromne plate kojima bi opteretio budžet i sebe stavio u problem, a Salah to tumači kao nepoštovanje prema njemu posle svega što je dao klubu sa "Enfilda". Zbog toga sve više razmatra da ode iz kluba i dobro naplati svoje igre, a postoje več jasne opcije za njega.

Egipćaninu ugovor ističe za godinu dana i Liverpul će ga prodati ovog leta ako vidi da neće produžiti ugovor, pa bi tako odmah u red za njega stao Pari Sen Žermen, odnosno neki od klubova iz Španije.

Britanski list "Telegraf" podseća da samo tri kluba iz ove zemlje mogu da ga priušte: Barselona, Real Madrid i Atletiko Madrid, ali je jasno da bi vrlo teško otišao kod Dijega Simeonea koji gaji stil fudbala koji je u potpunoj suprotnosti u odnosu na ono na šta je Salah navikao prethodnih godina.

To znači da su Barselona i Real Madrid jedini pravi rivali Pari Sen Žermenu za potpis Salaha, ali vredi reći da je i dalje Liverpul favorit da produži ugovor sa njim, posebno nakon odluke Jirgena Klopa da ostane.

Harizmatični trener produžio je ugovor do 2026. godine, a svi u Liverpulu se nadaju da bi njegovim stopama mogao da krene i Salah. Ove sezone je u Premijer ligi postigao 22 gola i zabeležio još 13 asistencija, pa će biti na najužoj listi kandidata za nagradu "Zlatna lopta".