Fudbal

ZVEZDA SE PROŠETALA NOVIM SADOM, JOŠ 3 "FINALA" DO TITULE: Katai se igrao na "Karađorđu", sad se čeka Partizan!

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs

Crvena zvezda savladala Vojvodinu i upisala nove bodove u borbi za titulu.

Izvor: MN Press

Nastavlja Crvena zvezda borbu za titulu šampiona. Upisala je novu pobedu u domaćem šampionatu i napravila još jedan korak ka peharu. Slavila je u Novom Sadu.

Ekipa Dejana Stankovića je došla do rutinske pobede protiv Vojvodine. Pitanje pobednika se ni u jednom trenutku nije postavljalo - 0:3 (0:2). Od prvog do poslednjeg minuta se samo jedan tim pitao za sve na terenu. Na taj način su osvojena nova tri boda, briljirao je Aleksandar Katai.

Trener crveno-belih je pred start bio prinuđen da kombinuje zbog lakše povrede Mirka Ivanića, ali se to nije osetilo na terenu. Najviše zbog sjajnog Kataija.

Meč je počeo savršeno za gostujući tim. Već u trećem minutu se mreža domaćina tresla. Katai je izveo korner, Pavkov glavom skrenuo loptu, a Sanogo uz malo sreće uspeo da je prosledi u mrežu. Posle postignutog pogotka su se nastavili pritisci beogradskog tima.

Gol je "visio u vazduhu". Čekalo se do 33. minuta. Izgubljena lopta, tačnije dobro uklizavanje Srnića, Kanga je prosledio do Kataija kome nije bilo teško da se namesti i rutinski matira Rockova. Sa tim rezultatom se otišlo na poluvreme, gde je u završnici Pavkov dobio i žuti karton.

Samo što je počelo drugo, Pavkov je napravio faul, Stanković nije želeo da rizikuje i posle par minuta igre je uveo Ohija umesto njega. Zukić je dva puta pripretio iz daljine, pa je dva dobra napada propustio da realizuje i Katai.

Sve što tada nije iskoristio Katai je nadoknadio u 71. minutu. Sjajno je izveo slobodan udarac, golman Rockov je veoma loše reagovao, pa je tako stavljena tačka na meč. Stanković je posle toga napravio četiri izmene, uveo je Motiku, Pićinija, Pankova i Krstičića, izveo Sanoga, Gajića, Rodića i Bena. Posle toga se samo čekao kraj meča, mada su svi imali priliku da vide novi imidž Pićinija.