Fudbal

"SPASITE MARIJUPOLJ I AZOVSTAL", ORILO SE U SPLITU! Poljud dočekao Ukrajince, pa ih pozdravio himnom i golovima! (FOTO)

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs

Fudbaleri Hajduka i Šahtjora odigrali su prijateljski meč u Splitu.

Izvor: YouTube/screenshot/FC Shakhtar Donetsk

Fudbaleri Šahtjora odavno se nalaze u Splitu, gde su uz pomoć svog nekadašnjeg kapitena Darija Srne i fudbalskog kluba Hajduk uspeli da smeste svoju omladinsku školu i akademiju. 

Dugo se čekalo da odigraju i planirani susret sa Hajdukom iz Splita, a sada je konačno viđen i duel ove dve ekipe! Na kraju je bilo 3:3, a pred skoro punim tribinama igrači Šahtjora izašli su na teren u posebnim majicama! 

Svaki fudbaler tima iz Donjecka izašao je na teren ogrnut zastavom Ukrajine, a osim toga su na belim majicama imali natpis "Spasite Marijupolj", kao i poruku "Mi smo Azovstal", koje su vezane za trenutna dešavanja na ratištu u Ukrajini.

Intonirane su himne obe države, a na samom terenu je počelo golovima MArina Ljubičića i Franje Lazara za Hajduk. Posle 2:0 Šahtjor je izjednačio preko Dmitra Topalova i Petra Stasjuka, a Ljubičić je svojim drugim golom na meču doneo prednost Hajduku.

Na kraju je Andrij Borjačuk u 91. minutu postavio konačan rezultat, a sav prihod od ovog meča otišao je deci iz Ukrajine koja su ostala bez roditelja tokom rata. 

Ovo je bio peti i poslednji meč Šahtjora na njihovoj turneji "Fudbal za mir", a ovaj klub je prethodno igrao protiv Olimpijakosa, Lehije, Fenerbahčea i Antalije.

Pogledajte kako je izgledao meč na Poljudu:

Tagovi