Kraj ere!

ČELSI DOBIJA NOVE VLASNIKE - NJIH DVOJICA SU KUPILI KLUB OD ROMANA: Abramovič imao dodatni zahtjev, Amerikanci pristali!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Ruski tajkun prodaje Čelsi zbog rata u Ukrajini, a cifra je nevjerovatna.

Izvor: Profimedia

Sada oko kupovine Čelsija predugo je trajala, a po informacijama iz Engleske izgleda da je došao kraj. Umjesto Romana Abramoviča novi vlasnici tima iz Londona biće biznismeni Hansjorg Vajs i Tod Boehli, koji će dobiti šampiona Evrope za 3,5 milijardi funti!

Njih dvojica već godinama žele da kupe engleski tim, ali prije početka rata u Ukrajini ruski oligarh nije ni pomišljao da im proda klub u koji je dugo ulagao novac.

Boehli je trenutno suvlasnik u bejzbol klubu LA Dodžersima i WNBA timu LA Sparks, pa će mu ovo biti treći posao u sportu. Uz to, njegovi biznisi u SAD vezani su za osiguranje, nekretnine i zabavu, a posluje čak i u Holivudu.

Kao potencijalni kupac Čelsija pojavio se u martu 2022. godine, kada je postalo jasno da će Abramovič morati da proda tim koji mu je donio mnogo radosti - velike trofeje u Engleskoj i Evropi, kao i satisfakciju u tome što je uspio da izgradi imperiju.

Prije nešto više od mjesec dana Boehli se udružio sa Vajsom, koji je i 2019. godine pokušao da kupi Čelsi. Ovaj Švajcarac čiji su biznisi vezani za SAD već je nekoliko puta čuo "ne" od Romana Abramoviča, ali je sačekao bolju priliku za kupovinu kluba.

Ipak, sada je morao da plati više nego što je tada nudio. Roman Abramovič je prethodnih dana saopštio da ima nove zahtjeve za kupce, pa je ponuda za engleski tim morala da se "pojača". Dio tih sredstava odlazi u humanitarne svrhe, a Rus će izabrati organizacije sa kojima će sarađivati na raspodjeli novca.