Bravo!

DE BRUJNEU TREBALO 93 SEKUNDE DA SRUŠI KRALJA - OBORIO JE REKORD! Belgijanac je ČUDO, uvek da gol kada je najpotrebnije!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Kevin De Brujne je ponovo pokazao kakav je majstor.

Izvor: Dave Thompson/AP Pool

Na samom startu prvog meča polufinala Lige šampiona između Mančester sitija i Real Madrida Kevin De Brujne je dao gol! Bilo mu je potrebno samo 93 sekunde da se upiše u strelce i da donese veliku prednost svom timu, a tim pogotkom je oborio rekord "građana". 

Ovo je bio najbrži gol Sitija ikada u Ligi šampiona, a Belgijanac je tako prestigao rekord Džona Stounsa koji je 2017. godine u dresu Sitija Fejnordu dao pogodak za 95 sekundi.

Ovo je bio 12. gol De Brujnea u karijeri u Ligi šampiona, a čak devet je dao kada je najbitnije, u nokaut fazi! Sjajni vezista kojem su specijalnost pre svega asistencije prva dva gola u nokaut fazi Lige šampiona dao je u četvrtfinalima sa PSŽ-om u sezoni 2015/16. 

Potom je u naredne dve sezone golove davao samo u grupnoj fazi, a onda je dao prvi gol Real Madridu. To je bilo u osmini finala u sezoni 2019/20, a potom je i protiv Liona u četvrtfinalu bio strelac. 

Prošle sezone je dabvao golove u svakoj fazi nokaut dela takmičenja, pa je u osmini finala dao gol Borusiji Menhengladbah, potom je zatresao mrežu Borusije Dortmund u četvrfinalu, a onda je dao gol i PSŽ-u u polufinalu.

Ove sezone je prvo postigao gol na "Etihadu" protiv Atletika, a sada je na istom stadionu zatresao mrežu Real Madrida i ponovo pokazao da je lider ovog tima i da je najbolji kada je najpotrebnije! 

 Da li će to biti dovoljno za prvo finale u istoriji Sitija? Videćemo!