UŽAS!

KATASTROFA! Teška povreda štopera Spajića, Piksi će morati bez njega u Katar

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Uroš Spajić je pokidao ligamente kolena na meču Kasimpaše i teško da će ići na Svetsko prvenstvo u Kataru.

Izvor: Sport klub/Screenshot

Srpski fudbaler Uroš Spajić gotovo sigurno neće igrati na Svetskom prvenstvu u Kataru pošto je doživeo tešku povredu na meču svoje Kasimpaše protiv Bešiktaša u ponedeljak, pa ga očekuje duga pauza.

Spajić je igrao odličnu polusezonu za Kasimpašu, dobro se pokazao i kod srpskog selektora Dragana Stojkovića Piksija u kvalifikacijama i prijateljskim utakmicama, međutim u 80. minutu susreta sa Bešiktašom ostao je da leži na travi držeći se za koleno i odmah je bilo jasno da je u pitanju teža povreda.

Nažalost, crne slutnje su se obistinile i Uroš Spajić je pokidao ligamente kolena, potvrdio je sportski novinar Dragan Čiča sa "Sport Kluba".

S obzirom na to da je u pitanju povreda od koje se fudbaleri oporavljaju i duže od šest meseci, neretko i duže, teško je očekivati da će Spajić biti na raspolaganju za Svetsko prvenstvo u Kataru do koga je ostalo 209 dana. Upravo smo se najviše plašili da će povrede "krojiti" spisak Dragana Stojkovića, ali izgleda ne može bez njih...

Srpskog štopera su na meču Kasimpaše izneli na nosilima dok je držao šake preko očiju, znajući da je povreda teška.

Spajić (29) je ukupno odigrao 20 utakmica za reprezentaciju Srbije i imao prilično solidnu minutažu od dolaska Piksija na mesto selektora "orlova".


Igrao je protiv Azerbejdžana, Katara, Luksemburga i Portugala, dok ga nije bilo na poslednjim mečevima (Mađarska i Danska) zbog povrede. Ipak, očekivalo se da će biti na spisku za Katar pošto je dobro poznato da Srbija ima najveći problem sa štoperima i tu se još traže "prva rešenja".

Spajić je odigrao osam mečeva za Kasimpašu od odlaska iz Krasnodara u januaru, a to se poklopilo i sa usponom turskog lupa koji je upisao šest pobeda sa njim u sastavu.

Tagovi