Fudbal

IGRAO 7 GODINA ZA BARSELONU, A SAD JE INSTRUKTOR PLESA: Niko ne može da ga prepozna, preskače vijaču i obučava žene!

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Bivši golman Barselone je nakon završetka igračke karijere odlučio da potpuno promijeni profesiju. Više nije u fudbalu, zanima ga ples.

Izvor: Instagram/screenshot/13pinto

Španski golman Hose Manuel Pinto (46) osvojio je praktično sve što se može osvojiti u fudbalu, iako nikada nije imao veliku ulogu. Stigao je u Barselonu u zimu 2008. godine posle velike krize sa povredama, a zaradio je ugovor i uspio da se izbori i za solidnu minutažu pored neprikosnovenog Viktora Valdesa.

Osvojio je čak 14 trofeja u Barseloni prije nego što će se penzionisati 2014. godine, a malo ko zna da je sada daleko od fudbala, bavi se potpuno drugačijim poslom.

Pinto je prvo postao muzičar i nastupao pod pseudonimom Wahin, i mnoge je iznenadio da je vrlo dobar u ovom poslu, dok je nakon toga odlučio da se vrati svojoj prvoj ljubavi. Prije nego što se ostvario u fudbalu, Pinto je išao na časove plesa i sada je došlo vrijeme druge da podučava.

Bivši golman Barselone je postao instruktor plesa "zumba" i drži svakodnevno časove muškarcima i ženama u svojoj teretani, tako da često na Instagramu dijeli i snimke.

Ono što je primjetno i da je Pinto potpuno promijenio imidž, nema više prepoznatljivih kikica, malo ko bi ga prepoznao.

Osim u Barseloni, Pinto je igrao i za Betis i Seltu, dok je u klubu iz Viga osvojio nagradu za najboljeg golmana La Lige. Ostavio je preko 200 utakmica u Selti, a potom je u Barseloni nastupio na 87 mečeva i pomogao u podizanju tri pehara La Lige i dva u Ligi šampiona.

Pogledajte kako sada izgleda!

Tagovi