GLE ČUDA

BAJERNOVIH 10 TITULA U NIZU - SAD JE VEĆ DOSADNO: Razbili Dortmund i pokorili Bundesligu, ovo "lige petice" ne pamte!

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs

Gle čuda - Bajern Minhen je ponovo šampion Nemačke.

Izvor: Profimedia

Bundesliga je dobila novog-starog šampiona i to se dešava već čitavu deceniju - Bajern Minhen je osvojio naslov prvaka Nemačke pobedom nad najvećim rivalom Borusijom Dortmund!

Trijumf u "Klasikeru" 3:1 ozvaničio je ono što se već mesecima unazad očekivalo - Bajern je po 10. put zaredom prvak Nemačke!

Još jedan "Klasiker" je odigran i još jedan je pripao Bavarcima, pošto je na "Alijanc areni" ekipa Julijana Nagelsmana ostvarila ono što je i priželjkivala. Golovima Serža Gnabrija, Roberta Levandovskog i Džamala Musijale, stigli su do novog trofeja.

Već u prvom poluvremenu je postalo jasno da Dortmund neće imati snage da izađe na kraj sa velikim rivalom. Emre Džan jeste početkom drugog poluvremena iz penala uspeo da smanji zaostatak na 2:1, ali pitanje pobednika se nije dovodilo u pitanje.

Ni Erling Holand nije mogao da im pomogne, pa je Bajern stigao do prednosti od 12 bodova na vrhu tabele, tri kola pre kraje. Time su Bavarci postali prvi klub u pet najjačih liga Evrope koji je uspeo da 10 puta zaredom postane šampion svoje zemlje.

Svojevremeno je Juventus u Italiji bio blizu takvog podviga, ali im je Inter prekinuo višegodišnji niz. Ipak, u Nemačkoj još nema nijednog kluba koji je blizu toga. Zapravo, Borusija Dortmund i jeste poslednji tim koji je bio šampion pre Bajernove dominacije - u sezoni 2011/12, kada ih je kao trener vodio Jirgen Klop.

Sada se samo postavlja pitanje kada će trka za titulu u Bundesligi ponovo biti zanimljiva i koliko godina će još biti potrebno da neko svrgne Bajern sa trona...

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Tagovi