LEPO MU REKAO

NISI IGRAO FUDBAL TRI GODINE, BEŽI IZ REALA! Jović dobio očinski savet legende: Moraš da ideš, pazi na jednu stvar!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

"Stepi" ima jasu poruku za Luku Jovića.

Izvor: MN Press/Profimedia

Srpski napadač Luka Jović stigao je u leto 2019. godine u Real Madrid kao veliko pojačanje za 60 miliona evra, međutim ni za tri sezone nije uspeo da se izbori za minutažu pored Karima Benzeme.

Istina, francuski napadač je u prethodne tri godine možda zaigrao najbolji fudbal u karijeri, ali Jović je teško dolazio do šanse da zaigra čak i kada je povređen. Srbin je tako ove sezone odigrao manje od 500 minuta za Real Madrid u svim takmičenjima i po svemu sudeći napušta Španiju na leto.

Provejavaju priče da bi mogao da ostane ukoliko Karlo Ančeloti ode iz kluba, i na njegovo mesto dođe Raul Gonzales, međutim legendarni srpski trener Dragoslav Stepanović ima savet za Jovića.

"Vreme predstavlja veliki problem, Luka nije igrao redovno tri godine. Nikada ne zna kada će dobiti šansu. Trebalo bi da pređe u klub u kojem će redovno igrati i gde ponovo može da dostigne vrhunski nivo. U Realu njegove šanse nisu velike, mora da naspusti Real Madrid, trebalo bi da ode u klub koji će mu pružiti priliku", rekao je čuveni "Stepi" za nemački list "Sport1" i potom je dodao:

"Luka mora da ide tamo gde može redovno da igra, to je teško moguće u Real Madridu".

Stepanović je posebno pratio Jovića dok je nastupao za "njegov" Frankfurt, ali ni povratnička polusezone u Nemačkoj nije bila naročito uspešna za srpskog napadača. Potpuno je izgubio samopouzdanje sedeći na klupi, pa mu je potrebna sredina koja će ga ponovo vratiti u visine.

Prethodno se najviše pričalo da bi mogao da završi u Italiji, dok je sada sve bliži Arsenalu. Arteta je zimus tražio Vlahovića, ali deluje da je sada naciljao Jovića kao zamenu za Lakazeta.