Fudbal

KOSTIĆ ŠOKIRAO VELIKU BARSELONU! Filipova partija života - Kamp Nou ZANIJEMIO zbog njegovih golova! (VIDEO)

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Kakva noć Filipa Kostića!

Izvor: Profimedia

Srpski as Filip Kostić odigrao je meč karijere i sam eliminisao Barselonu iz Evrope! Dao je dva gola i namjestio jedan, za istorijsku pobjedu Ajntrahta na Nou Kampu (3:1) i za plasman u polufinale Lige Evrope.

Nestvarna partija spektakularnog Kostića započeta je golom iz penala u 4. minutu, što je bio njegov tek drugi pogodak u ovosezonskom izdanju Lige Evrope. Nije prošlo mnogo, a u 36. minutu je asistirao Kolumbijcu Rafaelu Boreu za šokantnih 0:2 u Barseloninom domu. I tu nije stao!

Izvor: Profimedia

Igrao se 67. minut, kada je srpski fudbaler šutirao sa oko 10 metara od gola precizno, po zemlji i poslao loptu u "malu mrežu" iza leđa Mark-Andre Ter Štegena. Tu je bio kraj i utakmice i dvomeča, jer je u prvom duelu, u Njemačkoj, rezultat bio 1:1.

Bez obzira na to da li će u polufinalu protiv Vest Hema (1:1, 3:0) Ajntraht ući u finale, ova evropska sezona njemačkog kluba definitivno će ostati obilježena spektaklom u Barseloni, gdje je tim austrijskog stručnjaka Olivera Glasnera šokirao Ćavijev tim. Sastav koji je nedavno ponizio Real u Madridu nije imao rješenje za Ajntrahtovu igru. Nisu pomogli ni Pedri, ni Gavi, ni Obamejang, Dembele, Feran Tores...

Kostić je još jednom partijom uljepšao svoju fenomenalnu sezonu, u kojoj je u jednom segmentu najbolji igrač u svim najjačim ligama Evrope, jesenas je srušio i moćni Bajern, a prošlog ljeta je klub morao da "vara" da bi spriječio da Filip ode u Lacio. Naravno, uz sve to, sa Srbijom je izborio plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru i biće jedan od najvažnijih igrača Piksijevog tima na Mundijalu.

Kada je u pitanju Liga Evrope, u drugom polufinalu igraće Atalanta, koja je rezultatom 3:1 u dvomeču eliminisala Lajpcig i pobjednik najdramatičnijeg dvomeča, Glazgov Rendžers - Braga.