FRKA!

HAOS U MINHENU! DVOJICA IGRAČA "BUŠE" TRENERA OD 34 GODINE: Ogovaraju ga zbog taktike, a sve je zakuvao Bosanac!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Možda je prerano Julijan Nagelsman došao u Minhen, već su ga zvezde "pojele".

Izvor: Profimedia/Sven Hoppe/dpa

Malo ko je očekivao da će Viljareal izbaciti Bajern u četvrtfinalu Lige šampiona, a možda su to najmanje mislili u Minhenu gde su potcenjivačkim izjavama motivisali Danija Pareha, Unaija Emerija i ostale da naprave čudo.

Tako će prva sezona Julijana Nagelsmana, uprkos verovatnom osvajanju šampionske titule u Nemačkoj, biti označena kao neuspešna, a ono što posebno brine je loša atmosfera u svlačionici. Mladi trener teško kontroliše sva dešavanja, a stvar mu posebno izmiče kontroli jer sportski direktor Hasan Salahamžidić sebi daje previše za pravo.

Često može da se vidi kako "riba" igrače, dovodi sumnjiva pojačanja, a uz to nije još produžio ugovore najvećim zvezdama tima kao što su Robert Levandovski, Tomas Miler i Manuel Nojer.

Zato što Nagelsman nema potpunu kontrolu nad timom, igrači su počeli da ga ogovaraju iza leđa, a ono što posebno može da ga brine je da nije to samo zbog Salihamidžića. Ne dopada im se ni taktika koju koristi, a koja je davala efekta u znatno manjem klubu od bavarskog giganta - Lajpcigu.

Zbog toga nemački "Sport1" prenosi da su dvojica vođa Bajerna često kritikovala Nagelsmanovu taktiku, ponekad i komplikovane i neobične metode treninga.

Nije poznato ko je u pitanju, ali vredi reći da je nedavno "nos digao" Serž Gnabri. Njemu se nije dopala nova uloga koju mu je Nagelsman dodelio i poželeo je da napusti klub, dok se često u javnosti moglo čuti da Liroj Sane i Tomas Miler nisu najzadovoljniji.

Čini se da se Bajernu ponavlja situacija sa Nikom Kovačem, koji je dobio otkaz zbog pobune igrača, dok je potom došao Hansi Flik koga su obožavali, ali ne i sportski direktor Hasan Salihamidžić.