Odustaje?

ROBEN ISTRČAO 42 KILOMETRA I VIDEO DA TO NIJE ZA NJEGA: Fudbalska legenda prvi put na maratona - "Pa ovo nije zabavno"

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Nekada sjajni dribler promenio je sport nakon što je okačio kopačke o klin.

Izvor: Profimedia

Nekadašnji holandski fudbaler Arjen Roben (38) prethodnog leta je završio igračku karijeru, a u penziji nema mira. On je promenio sport i u Roterdamu istrčao svoj prvi maraton u životu.

Novopečeni atletičar ostvario je vreme od 3 sata, 13 minuta i 40 sekundi, ali nije zadovoljan kako je ova trka izgledala. Zapravo, čini se da se njemu ne sviđa trčanje bez nekog veće cilja.

"Ovo stvarno nije bilo zabavno. Boriso sam se i hvala svim navijačima i ljudima koji su bili uz stazu. Jako su mi pomogli. Naravno da je posle svega važno da sam završio trku, ali ponavljam da ovo uopšte nije bilo zabavno", rekao je nakon 42 kilometra trčanja.

Sigurno je pomoglo to što je do pre nekoliko meseci trajala igračka karijera legende holandskog fudbala, ali je pitanje da li će u skorije vreme biti spreman da ponovi ovako nešto.

Podsećamo, Arjen Roben je 2021. godine završio karijeru u Groningenu u kojem je sve i počelo, a u međuvremenu je nosio dres PSV-a, Čelsija, Real Madrida i Bajerna u kojem je ostavio najdublji trag.

Tagovi