Fudbal

"SLUŠAJTE ME, VLAHOVIĆ ĆE VREDETI 200.000.000€!" Poznati Italijan ODUVAO prognozom: Za 2-3 godine biće najbolji na svetu

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Sportski direktor Udinezea nema nikakvu dilemu oko potencijala i kvaliteta srpskog golgetera.

Izvor: Profimedia/YouTube/screenshot/Udinese TV

Dušan Vlahović je jedan od igrača nove generacije fudbalera koji privlače najviše pažnje, a posebno je to slučaj od ove zime, kada je u transferu vrednom preko 80.000.000 evra prešao iz Fiorentine u Juventus.

I u torinskom velikanu je nastavio da postiže golove, a zbog toga mu mnogi predviđaju još veće stvari kasnije u karijeri. Jedan od njih je i Pjerpaolo Marino.

Sportski direktor Udinezea govorio je o brojnim temama vezanim za italijanski fudbal, a posebnu pažnju je iskoristio za priču o Juventusu.

Nahvalio je trenera Masimilijana Alegrija, ali i Dušana Vlahovića, uporedivši ga sa Pjetrom Anastasijem, legendarnim napadače Juventusa koji je tresao mreže za "staru damu" od 1968. do 1976. godine.

"On pripada kategoriji najboljih. Za mene, Dušan je nešto poput Anastasija. On će biti novi Levandovski, iako ima drugačiju mehaniku. Vlahović će biti najbolji napadač na svetu za dve-tri godine i postaće igrač od 200-250 miliona evra", rekao je Marino za "Tutosport", bez ikakvih problema predviđajući Srbinu neverovatne visine.

Od dolaska u Juventus, Vlahović je na 13 utakmica postigao šest golova i zabeležio dve asistencije.