Fudbal

DJEVOJKE, ISPIŠITE NOVU STRANICU ISTORIJE: CRNA GORA DANAS PROTIV BiH ZA BARAŽ KVALIFIKACIJA ZA SP

Autor Alen Kasmić

Cijeli ovaj ciklus bio je za pamćenje, ispisane su brojne najljepše stranice naše ženske reprezentacije, ali ono što ih očekuje danas moglo bi da promijeni njihove karijere.

Izvor: FSCG

Najvažniji meč u istoriji fudbalerke Crne Gore igraju na glavnom terenu kampa FSCG – u sedmom kolu grupe E kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo dočekuju Bosnu i Hercegovinu.

Pobjeda u ovom duelu garantuje selekciji Mirka Marića drugo mjesto na tabeli i plasman u baraž kvalifikacija, pa nema dileme da će "crvene" dati sve od sebe da zgrabe ovu šansu. A, ona se stvorila nakon suspenzije Rusije zbog rata u Ukrajini.

O istorijskom duelu MONDO je razgovarao sa kapitenkom i fudbalerkom Rajo Valjekana - Slađanom Bulatović.

"Pred nama je jedan od najvažnijih mečeva u istoriji. Obzirom na pobjedu u posljednjem meču protiv BiH, naše samopouzdanje je poraslo, samim tim i očekivanja".

Nikada ranije naše djevojke nijesu igrale važniji meč, probudila se i crnogorska javnost, pa su očekivanja velika. Da li zbog toga postoji pritisak?

"Nema, to je sport i uvijek je neizvjesno. Naravno, situacija je drugačija ovog puta, jer bi pobjeda značila pisanje nove istorije i osjećaj koji donosi ovaj meč stvara novi, i te kako uzbudljiv izazov u našim karijerama", nema dilemu Bulatović.

A, rival je dobro poznat, teško da može biti bilo kakvih tajni. U sjajnom prvom međusobnom duelu "crvene" su slavile u Zenici 3:2, da bi prije par mjeseci upisale pobjedu u prijateljskom duelu.

"Bosna ima odličan sastav i ne sumnjam da su došle u Crnu Goru kako bi ostvarile pobjedu i imale jako dobru šansu da se plasiraju u baraž. Nepoznanica nema, to je ekipa sa kojom se srijecemo duži niz godina i ekipa sa kojom je svaki meč težak" ističe djevojka koja je u dresu sa nacionalnim grbom odigrala 62 meča i postigla 18 golova.

Tokom cijelog ciklusa ono što je krasilo crnogorsku selekciju je velika želja. Upravo je to i jedan od recepata za istorijski trijumf.

"Recept za pobjedu u ovoj utakmici biće strpljenje, velika borba i maksimalna koncentracija do poslćednjeg minuta meča. Na kraju, veliku ulogu igra jaka želja a to je nešto što krasi naš tim", jasna je Slađana.

Izvor: FSCG

Bez obzira kako se završi današnji okršaj, Crna Gora je odigrala kvalifikacije za pamćenje.

"U jednoj godini ostvarile smo ono o čemu smo nažalost, samo sanjale prethodnih godina. Sjajan je osjećaj i zadovoljstvo biti dio generacije koja ima priliku da se plasira u baraž kvalifikacija za veliko takmičenje".

Crnogorska javnost se nakon pobjeda protiv Malte, Bosne i Hercegovine i Azerbejdžana probudila. A, upravo će podrška danas biti veoma važna.

"Drago mi je što je naša javnost prepoznala kvalitet i da je sve više ljudi zainteresovano za ženski fudbal. Pozivam sve ljubitelje fudbala da dođu u u što većem broju, da uživaju u istom, pruže nam podršku koja nam je jako potrebna, a ja se nadam da ćemo im vratiti na najljepši mogući način – pobjedom uz lijepu igru", poentirala je Slađana Bulatović za MONDO.

Dan za istoriju, dan za pobjedu. Djevojke, zgrabite šansu koja vam je pružena!

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Tagovi