Fudbal

ZVEZDA RAZBILA LALATOVIĆEV TIM, ČEKA PARTIZAN ZA TITULU! Crveno-beli zakazali derbi odluke – NA MARAKANI!

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs

Fudbaleri Crvene zvezde upisali važnu pobedu protiv Kragujevčana.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda je lider Superlige nakon 30 odigranih kola! To znači da će ekipa Dejana Stankovića u prvoj rundi doigravanja biti domaćin najvećem rivalu, a samim tim imati priliku da pred svojim navijačima stekne prednost u prvenstvu.

Do toga su crveno-beli stigli današnjom pobedom nad Radničkim iz Kragujevca (4:1), koji je dugo odolevao aktuelnom šampionu. Bedem je probio Slavoljub srnić, usledili su golovi El Fardu Bena i Mirka Ivanića, a zatim i prvenac Nemanja Motike, zimskog pojačanja crveno-belih.

Crvena zvezda - Radnički Kragujevac 4:1 (1:0)

Ubedljiv rezultat samo je ublažio Đorđe Maksimović golom u završnici meča, ali tada se već znalo da Zvezda ima dovoljnu prednost da bude lider Superlige pred plej-of.

Kao što smo rekli, Srnić je prvi zatresao mrežu gostiju. Ohi je bio u velikoj prilici i njegov udarac je izblokiran, ali je lopta nastavila da se odbija po kaznenom prostoru. Slavoljub srnić je šutirao iz mrtvog ugla, pogodio u rame golmana Ognjena Lukića i uspeo da donese prednost svom timu.

Bio je to i rezultat poluvremena, a crveno-beli su ozbiljnije počeli u nastavku. Podigli su tempo meča, pa su u 52. i 56. minutu dva puta tresli mrežu gostiju. Prvo Ben, a zatim Ivanić uspeli su da se upišu u strelce i već tada potvrde pobedu Zvezde.

Do kraja susreta upisao se i Nemanja Motika koji je sjajno iskoristio odlično dodavanje Srnića za svoj prvi gol u Zvezdi, ali i poslednji Stankovićevog tima na ovom meču. Treba istaći da je već posle trećeg gola Dejan Stanković iz igre izveo nekoliko važnih fudbalera.

Od poluvremena je odmarao Ohi Omoižuanfo, a od 60. minuta Rodić, Katai i Ivanić. Nosioci igre preselili su se na klupu, a na terenu su se mladom golmanu Milošu Gordiću pridružili igrači mladići Motika, Stanić i Stanković - budućnost Crvene zvezde.

Naredni meč u prvenstvu Crvena zvezda će igrati protiv Partizana, 16. aprila na svom stadionu.