GOTOVO

NEMA IM SPASA - BIVŠI MIHIN KLUB BANKROTIRAO! Potvrđene loše vijesti, idu u amaterski rang!

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs

Jedan od nekadašnjih klubova srpskog trenera je prebačen u amaterski rang fudbala.

Izvor: Profimedia

Kada je Siniša Mihajlović u decembru 2009. godine preuzeo Kataniju, bila je ubjedljivo posljednja na tabeli. Posle toga je uslijedio šok i pobjeda protiv favorizovanog Juventusa u Torinu (2:1) i uspon kluba koji je uspio da opstane u Seriji A. Na kraju te sezone je srpski trener otišao u Fiorentinu.

Ostala je Katanija još nekoliko godina u najjačem društvu, da bi u sezoni 2013/14 ispala iz lige. Od tada su krenuli veliki problemi. Tadašnji vlasnik kluba Antonio Pulvirenti je priznao da je namjestio pet utakmica, uslijedilo je oduzimanje bodova i posrtanje kluba, a sada im više nema spasa.

Posle svega kroz šta su prošli stigla je potvrda da se sele u amaterski nivo. U decembru prošle godine ih je na aukciji kupio neko, ali osoba koja je to učinila je odbila da se pojavi i da završi sve formalnosti oko preuzimanja kluba, zato je došlo do novih problema i novog bankrota.

"Klub je izbačen u još niži rang takmičenja, proglašen je bankrot. Posljednji put su bili u tom rangu još u sezoni 1994/95", pišu italijanski mediji.

Sada postoje samo dva izbora. Ili će neko da kupi klub i da proba da ga vrati na staze stare slave ili će doći do gašenja. Inače, pored Mihe klub su vodili i Valter Zenga, Dijego Simeone, Vnićenco Montela...

Tagovi