Uživajte!

KRAJ KARIJERE NAJPOZNATIJEG ENGLESKOG DR*ADŽIJE: Radio 41 godinu, 5 timova uveo u Premijer ligu, a navijači ga MRZELI!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Jedna kultna ličnost engleskog fudbala i "malih" klubova koji su njegov deo završila je karijeru.

Izvor: Profimedia

Nekadašnji fudbaler, a kasnije legendarni menadžer brojnih engleskih klubova Nil Vornok odlučio je da završi karijeru u profesionalnom fudbalu. Čovek koji je poslednji angažman imao na klupi Midlzbroa u 74. godini proglasio je sebe penzionerom.

Uradio je to nakon 41 godine trenerske karijere, a pre toga je 13 godina profesionalno igrao fudbal kao krilni napadač. Može se reći da je Vornok fudbalu posvetio ceo život, a navijači u Engleskoj su to i obožavali i mrzeli.

Nil je tokom decenija postao jedna kultna ličnost "malih" klubova u Engleskoj, a pet različitih ekipa uspeo je da uvede u Premijer ligu ili Prvu diviziju, kako se nekada zvao elitni rang engleskog fudbala. Počeo je sa Nots Kauntijem 1991. godine, a usledili su Hadersfild, Šefild junajted, Kvins Park Rendžers i Kardif.

Zbog uspeha koje je pravio protivničkim navijačima bio je glavna meta u profesionalnom fudbalu Engleske.

Na stadionima širom zemlje pevala se "Vornok je drkadžija", a sam Nil je istakao da želi da mu se takvim skandiranjem oda počast i kada premine. Ne bi bilo iznenađenje da navijači na nekoliko tribina u Engleskoj zapevaju to umesto minuta ćutanja kultnom engleskom treneru.

Tokom godina je izgradio specifičan stil u kojem su njegove ekipe igrale čvrst i veoma zahtevan fudbal, a profilisao se kao majstor za Čempionšip - jedno izuzetno zahtevno takmičenje.

U karijeri je predvodio čak 16 timova, a trenerski posao počeo je davne 1980. godine.

Srećno u penziji, Nil.

Tagovi