POGLEDAJTE

HAOS NAVIJAČA MARSEJA I PAOK-A O KOM SE PRIČA: Tukli se po gradu, a na ovaj LUD način su sve nastavili na tribinama!

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs

Svašta se dešavalo u gradu na jugu Francuske prije, ali i tokom same utakmice.

Izvor: Twitter/Printscreen/@jackjcollins/@101ultras_

Prva utakmica četvrtfinala Konferencijske lige između Marseja i PAOK-a prošla je u znaku Dimitrija Pajeta i njegovog nevjerovatnog pogotka uz pomoć kojeg su Francuzi stigli do pobjede 2:1 na domaćem terenu.

Ali zapravo se najviše priča o svemu što se dešavalo oko terena, prije i tokom utakmice - navijači Marseja i PAOK-a pravili su haos u tučama po gradu, a onda su sve prenijeli i na tribine stadiona "Velodrom"!

Vatreni okršaji navijača dva kluba počeli su još u srijedu na ulicama Marseja, a prema snimcima koji cirkulišu po društvenim mrežama, vidjelo se nekoliko različitih tuča u različitim djelovima tog francuskog grada.

Domaći huligani su u srijedu uveče napali i hotel u kojem su bili smješteni navijači grčkog kluba koji su doputovali na utakmicu.

Obračun se potom nastavljao u nekoliko navrata na ulicama Marseja, ali i na stadionu Olimpika! U jednom trenutku, navijači Marseja su ispaljivali vatromete u pravcu navijača PAOK-a, dok su se sve vrijeme mogla čuti i drugi pirotehnička sredstva.

Francuska policija je već imala mnogo posla oko sprječavanja širenja nereda, ali su navijači pronašli način da se sukobe i na stadionu, iako su bili fizički dovoljno razdvojeni.

Pogledajte kako je to izgledalo:

A evo šta se sve dešavalo prije utakmice:


Tagovi