REŠENO

LIVERPUL DOVEO IGRAČA FULAMA! Klop je u januaru zakasnio, sada nije - sve je dogovoreno!

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs

Portugalski fudbaler je uz srpskog centarfora najbolji igrač londonskog tima ove sezone.

Izvor: Profimedia

Fenomenalne partije pruža Aleksandar Mitrović ove sezone u Fulamu, juri rekorde, trese mreže, ali nije jedini koji je privukao pažnju velikana. Pratili su mnogi evropski klubovi Fabija Karvalja, želeli su da ga dovedu na leto, kada mu istekne ugovor, ali je Liverpul bio najbrži.

U januaru je još postignut dogovor, trebalo je da sredi sve formalnosti oko prelaska na "Enfild" i da se vrati na pozajmicu, tada je sve propalo zbog bizarnog razloga. Zakasnili su! Prošla je ponoć poslednjeg dana prelaznog roka i zbog nekoliko minuta nije došlo do realizacije. Jirgen Klop i čelnici kluba su naučili na svojim greškama, pa ih nisu ponovili.

Da su stvari gotove i da se čeka samo zvanična potvrda otkrio je najpoznatiji fudbalski novinar Fabricio Romano. Vrlo brzo bi i dva tima trebalo da se oglase.

"Prelazak Karvalja u Liverpul je gotova stvar. Medicinski pregledi su završeni, uz dozvolu Fulama. Dogovoren je transfer na pet miliona evra, plus dodatnih 2.7 miliona kroz određene klauzule. Nema planova za povratak na pozajmicu. Saopštenje se očekuje u maju", napisao je Romano.

Karvaljo je rođen 30. avgusta 2002. godine i "crveni" su procenili da ima sve što je potrebno za napredak pod nemačkim stručnjakom. Na 29 mečeva u Čempionšipu je postigao sedam golova, uz sedam asistencija. Podsetimo, iz Fulama je Liverpul već doveo Harvija Eliota koji je debitovao kod Slaviše Jokanovića.

Tagovi