Fudbal

ZVEZDA DO POLUFINALA SA PENALA: Drama, crveni kartoni i briga za Stankovića pred DERBI!

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs

Fudbaleri Crvene zvezde uspeli su da se plasiraju u polufinale Kupa Srbije, nakon pobede protiv TSC-a.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda je poslednji polufinalista Kupa Srbije u sezoni 2021/22 i 11. maja će igrati polufinale ovog takmičenja!

Ekipa Dejana Stankovića na svom terenu je savladala TSC (4:0), a do krucijalne prednosti na ovom meču stigli su sa bele tačke. Aleksandar Katai je već u sedmom minutu realizovao kazneni udarac, a El Fardu Ben je u 56. minutu duplirao prednost na isti način.

Crvena zvezda - TSC 4:0 (1:0)
/Katai 7, Ben 56, 80, Ivanić 74/

Posle obaranja Pavkova isključen je Ismet Đakovac, nešto kasnije je direktan crveni karton dobio Nenad Filipović, a treba istaći i da je trener gostiju Žarko Lazetić opomenut na ovom meču. Mladi stručnjak već je u drugom minutu susret dobio žuti karton! Možda baš zato nije želeo da komentariše nijedan od detalja sa meča.

Žuti karton dobio je i njegov kolega na domaćoj klupi. Stanković se uključio u sukob Kataija i Nemanje Petrovića, a Lazar Lukić kaznio je svu trojicu aktera te borbe. Imao je arbitar težak meč, pošto je susret obeležio veliki broj faulova i žutih kartona, posebno u prvom delu susreta.

Već u uvodnim momentima meča povređen je Gelor Kanga. Gabonca je nagazio Bočkaj, a Stanković u devetom minutu na teren poslao Nenada Krstičića. Kako je trener Zvezde istakao nakon meča, Kanga je dobio udarac i nije bilo potrebno rizikovati sa njim. Sledi važan meč protiv Radničkog, a zatim i derbi protiv Partizana u prvoj rundi plej-ofa.

Meč u četvrtfinalu Kupa Srbije obeležili su i navijači domaćeg tima koji su poslali poruku Siniši Mihajloviću koji se ponovo bori protiv leukemije.