Fudbal

NAVIJAČI PLATE ZA 90 MINUTA FUDBALA, NE ZA 50: FIFA sprema veliku promenu - otkriveno koliko će trajati mečevi u Kataru?

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Đani Infantino navodno sa svojim timom sprema promenu koja će promeniti izgled utakmica

Izvor: MN Press

Dok se sprema za novembarsko Svetsko prvenstvo u Kataru, FIFA navodno razmatra i promenu pravila koja bi učinila utakmice dužim. A sve to da bi fudbal bio fer prema navijačima i da ne bi otišli sa stadiona uskraćeni za dovoljno igre.

Prema pisanju italijanskog lista "Korijere delo Sport", predsednik Međunarodne fudbalske federacije Đani Infantino razmatra da utakmice budu u startu produžene bar za po 10 minuta. FIFA ne želi da i na Mundijalu navijači koji plate za 90 minuta fudbala zapravo dobiju 50 minuta efektivne igre po utakmici.

Predlagači ove promene imaju u vidu i to da ekipe imaju pravo na po pet izmena, kojima bi se izgubilo mnogo vremena u svakoj utakmici. Takođe, nije manje važno ni to da bi i sponzori bili zadovoljniji da imaju još po 10 minuta za reklamiranje.

Po svemu sudeći, predstojeće Svetsko prvenstvo neće biti revolucionarno samo zbog toga što se igra usred sezone, već što bi moglo i da donese promene koje bi drastično promenile izgled utakmica.

Tagovi