Fudbal

HRVATI SE OBRUŠILI NA SVOG REPREZENTATIVCA ZBOG JEDNE PORUKE: Prvo si podržao Novaka Đokovića, a sada ovo!

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Hrvatski mediji su se obrušili na Dejana Lovrena zbog jedne poruke koju je ostavio na društvenim mrežama...

Izvor: Profimedia

Situacija u Ukrajini se ne smiruje, a to nastavlja da utiče i na sport. Mnogo manje se u poslednje vreme priča o samim dešavanjima na terenu i potezima igrača, a mnogo više o reakcijama i stvarima koje imaju direktne veze sa ratom u tom delu sveta.

Tako se sada na udaru Hrvata našao reprezentativac te zemlje Dejan Lovren. Već neko vreme je on među onima koje hrvatski mediji napadaju i osuđuju. Razlog toga je odluka Lovrena da ne napusti Zenit iz Sankt Peterburga kada je počela ruska invazija, ostao je u klubu, a jedna njegova objava je ponovo naljutila medije u regionu.

Lovren je putem svog Instagram profila pružio podršku ekipi u utakmici protiv Sočija što je naišlo na osudu u komšiluku.

"Idemo ekipo", napisao je Lovren na društvenim mrežama.

Izvor: Printscreen/Instagram/dejanlovren06

Iskoristili su to hrvatski mediji da podsete na njegove prethodne poteze, poput podrške Novaku Đokoviću zbog tretmana u Australiji.

"Početkom godine je bio oštar prema Australijancima zbog Novaka, nije birao reči. Pre nekoliko dana se pridružio akciji bojkota Diznija zbog najave o povećanju LGBTQ tema u sadžajima za decu, ali kada je reč o hiljadama mrtvih i sravnjenim gradovima u Ukrajini nema nikakvo mišljenje ili stav", piše "Večernji list".

Zbog svega toga je "Index" pokrenuo anketu oko osmorice igrača koji su i dalje u Rusiji. Prema rezultatima čak 60 odsto glasača smatra da oni ne bi trebalo više da igraju za reprezentaciju.