AU!

VAR LUDNICA, POLOMLJENA GLAVA, SUZE I POBJEDA INTERA U DERBIJU ITALIJE: Vlahović bez šanse, "nerazuri" još jure titulu!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Nevjerovatne scene u finišu prvog poluvremena velikog italijanskog derbija.

Izvor: EPA/ALESSANDRO DI MARCO/ANSA

Inter je poništio desetogodišnji post u Torinu! Očekivalo se mnogo od duela "bjankonera" i "nerazura" - nije to bila toliko kvalitetna, koliko ratoborna utakmica iz koje su gosti iz Milana izašli kao pobjednici, te produžili nadu da mogu drugu godinu zaredom doći do "skudeta".

Furiozno je počeo veliki "derbi Italije" između Juventusa i Intera, ali nije bilo onih velikih uzbuđenja sve do samog finiša prvog dijela, kada je Inter nakon mnogo peripetija stigao do prednosti.

Odmah na startu Lautaro Martinez nespretno je kopačkom zakačio Manuela Lokatelija, te zaradio žuti karton. A onda prva velika prilika - u devetom minutu prečku gostiju uzdrmao je Đorđo Kjelini.

Pokušao je Lokateli da nastavi meč sa zavojem na glavi, ali je dobio još nekoliko udaraca i bio je to kraj za reprezentativca Italije. U suzama je u 34. minutu svoje mjesto ustupio Denisu Zakariji.

Izvor: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Velika drama viđena je u finišu prvog dijela kada je Inter dobio veliku priliku da povede.

Posle intervencije iz VAR sobe dosuđen je kazneni udarac za "nerazure", a Hakan Čalhanoglu nije dobro šutirao - pročitao ga je Vojček Šćensni, lopta je ponovo stigla do Turčina, koji je uspio još jednom da šutira, ali uz faul. Adrijan Rabio zatresao je sopstvenu mrežu, ali je dosuđen prekršaj u napadu i gol gostiju je poništen.

A onda je ponovo VAR stupio na scenu. Matajs De Liht prerano je utrčao u kazneni prostor tokom izvođenja penala, pa je Inter dobio još jednu šansu da povede.

Ovaj put Čalhanoglu je bio neumovljiv, gosti su poveli i na odmor otišli s golom prednosti.

Imao je Juventus inicijativu u nastavku, ali nije to bilo dovoljno da se dođe barem do boda protiv aktuelnog šampiona Italije.

Najbolju priliku Juventus je imao u 73. minutu. Bio je to fantastičan prodor Zakarije, a onda šut sa 16 metara. Ipak, Samir Handanović uz pomoć stative uspio je da spasi svoj gol.

S druge strane Inter je prijetio iz kontranapada, ali nije bilo nekih ozbiljnijih akcija na dijelu terena koji pripada Juventusu. Tako je posle punih deset godina milanski sastav uspio da slavi u Torinu.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt
Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Tagovi