Bravo!

BOMBA - SLOVENAC OSTAO U ŠOKU, PRIMIO JE GOL SA 70 METARA: Umesto kontre, Brazilac šutnuo sa svoje polovine! (VIDEO)

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Brazilski fudbaler Andre Silva postigao jedan od najboljih golova sezone u evropskom fudbalu.

Izvor: Twitter/vsports_pt/printscreen

Iako je od 45. minuta igrala sa igračem manje zbog crvenog kartona, Aruka je u subotu uveče ostvarila veliku pobedu protiv Žil Visentea (2:1) i napravila ozbiljan korak ka opstanku. Junak te pobede, možda i najbitnije u sezoni, bio je dvostruki strelac Andre Silva (24).

U razmaku od samo četiri minuta dva puta je zatresao mrežu, a drugi pogodak bio je spektakularan. Napadač Aruke pogodio je sa svoje polovine lobom koji je šokirao golmana protivničkog tima.

Silva je primetio da je Slovenac Žiga Frelih napustio svoj kazneni prostor, pa je sa nekih 70 metara - a možda i nešto malo više, uputio udarac koji je nekoliko sekundi kasnije postao gol.

Majstorija! Ovako je zatresao mrežu:

Jedan od najboljih golova koje smo videli ove sezone u najboljim evropskim ligama, sasvim sigurno.

Inače, sve se desilo nakon opasne akcije pred golom Aruke, kada Žil Visente nije uspeo da ugrozi njihov gol na pravi način. Otvorio se prostor za kontranapad, ali je Andre Silva procenio da ne mora da trči do kaznenog prostora rivala.

Inače, ovo je bio osmi gol u prvenstvu Andrea Silve, a čak četvrti na poslednje dve utakmice. Ukoliko Aruka na kraju izbegne ispadanje iz prve lige Portugala, on i ovaj pogodak sa svoje polovine biće najzaslužniji za to.

Pogledajte kako je to izgledalo:

Tagovi