STAV

"MA KAKVA OSVETA!? TO JE TOTALNA GLUPOST" Piksi spušta loptu pred Švajcarsku: Da mi budemo pravi i odemo DALJE!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Dragan Stojković raduje se meču sa Švajcarskom, ali ga ne gleda sa navijačke strane.

Izvor: MN Press

Fudbalska reprezentacija Srbije na Svetskom prvenstvu u Kataru igraće protiv Brazila, Švajcarske i Kameruna, a samo je Kostarika falila kako bismo dobili identičnu grupu kao pre četiri godine u Rusiju.

"Ne znam gde je Kostarika. Očekivao sam i njih. Zamalo da nam se ponovi ista grupa... Eto, samo je Kamerun novi", nasmejao se srpski selektor Dragan Stojković u prvom razgovoru sa medijima nakon žreba u Dohi, dodavši sasvim ozbiljno da smo dobili "tešku grupu".

Ipak, selektor Stojković je svestan da kada odeš na Mundijal - ništa ne može da ti "padne sa nebesa" ili da te neko časti, tako da je poručio da na svakoj od tri utakmice moramo da damo maksimum i neće biti problema.

Zanimljivo je da Srbija otvara Svetsko prvenstvo protiv Brazila, a "zatvara" protiv Švajcarske.

"Ma isti đavo... Prva, druga, treća - moraš da igraš sa njima. Ja se radujem i srećan sam što igramo sa Brazilom. Kad se priča o fudbalu, ne možeš da ne pomeneš Brazil. Hajde da vidimo kakvi su. Nećemo pratiti tradicije i statistike jer bismo otišli u neka druga razmišljanja. Moramo da budemo u svakoj utakmici na visokom nivou", kazao je Stojković koji je bio jedan od najraspoloženijih trenera u Kataru.

Svima je već u glavi osveta protiv Švajcarske za poraz od pre četiri godine u Rusiji, kada je Srbija izgubila pogotkom u 90. minutu Džerdana Šaćirija, uz provokacije i skandalozno loše suđenje. Hoćemo li se osvetiti?

Izvor: MN Press

"Ma kakva osveta?! To je totalna glupost. Nemaš ti tu šta da se svetiš bilo kome. Ovo je sport, ovo je igra. Pobedili nas ljudi 2:1, bila ona frka oko VAR-a i onog nemačkog sudije (Feliks Briha prim. aut.) što nije hteo da gleda snimak. Nosićemo se... Ne razmišljamo o osveti već da na terenu budemo pravi. Interesuje nas naš zacrtani cilj. A to je da odemo u drugi krug, ne interesuje me prvi ili drugi", poručio je Dragan Stojković.

Nije želeo dalje u "matematiku", pošto Srbiju u osmini finala najverovatnije čeka Portugal, a poručio je da mu je za sada Brazil pre svih u glavi jer je to prva utakmica na Mundijalu.

"Niti se bojim Brazila niti ću se bojati Brazila. A volim što igram protiv njih! Briga njih da li igraju prvu, drugu, treću... Koga Brazil da se boji? Učiniće sve da dobiju utakmicu. Ali i mi ćemo. Biće to dobra utakmica, ne sumnjajte. Ko god dođe na stadion, uživaće", zaključio je selektor Srbije.