Fudbal

TRAŽE DA SE PONIŠTI BARAŽ ZA SVETSKO PRVENSTVO! Hoće da igraju ponovo, žale se zbog "SKANDALOZNOG" suđenja!

Autor Anja Popov Izvor mondo.rs

Ne mogu da se pomire sa porazom

Izvor: Profimedia

Završne borbe za plasman na Svetsko prvenstvo u Africi donele su veliku dramu, nasilne scene, pa čak i jedan smrtni slučaj.

Dan pred žreb za Mundijal u Kataru, Fudbalski savez Alžira zahteva da bude poništena utakmica te reprezentacije protiv Kameruna, jer dovode u pitanje rad sudije iz Gambije, Bakarija Gasame. Kamerunci su u toj utakmici izborili plasman golom za konačnih 2:1 posle slobodnog udarca u 124. minutu, a Alžirci su uložili žalbu na taj skor i zahtevaju ponavljanje meča.

"Fudbalski savez Alžira je rešen da koristi sva pravno dozvoljena sredstva da bi odbranio svoja prava i da bi meč bio ponovljen pod uslovima koji garantuju iskrenost i nepristasnost sudije. Takođe, zahtevamo da se pokrene istraga u nadležnim telima FIFA koja će pokazati kakvo je bilo suđenje na utakmici Alžir - Kamerun", navedeno je u saopštenju, objavljenom u četvrtak.

Kamerunci su prošli golom u gostima (2:1), nakon što je u prvom meču Alžir slavio 1:0. Napadač alžirske reprezentacije Islam Slimani dao je dva gola na "spornoj" utakmici, ali su poništena posle konsultovanja VAR tehnologije - jedan zbog ofsajda, drugi zbog igranja rukom. Odmah posle poraza i neuspeha u kvalifikacijama, predsednik Fudbalskog saveza Alžira podneo je ostavku.

Alžir je četiri puta učestvovao na Svetskom prvenstvu - 1982, 1986, kao i 2010. i 2014. S obzirom na to da je malo verovatno da će FIFA uslišiti ovaj apel, izvesno će propustiti i ovogodišnji Mundijal.