Fudbal

UKRAJINSKOJ LEGENDI VOJNICI UPALI U KUĆU, ZATO ŽELI OSVETU RUSIMA: 15 dana živio u podrumu, pa pobjegao iz rodnog grada!

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Nekadašnji ukrajinski fudbaler Vladislav Vaščuk skrivao se od ruskih trupa, a sada je konačno na bezbjednom i ima poruku za vosjku svoje zemlje!

Izvor: Instagram/vlad__vashchuk/printscreen

Nekadašnji defanzivac Dinama iz Kijeva i legendarni štoper reprezentacije Ukrajine Vladislav Vaščuk uspio je da napusti rodnu zemlju nakon dvije nedjelje pakla. Bivši fudbaler evakuisan je iz grada Hostomela u blizini Kijeva, oko kojeg već 15 dana traju borbe.

Za to vrijeme Vaščuk i njegova porodica živjeli su u podrumu porodične kuće, kako bi izbjegli kontakt sa trupama koje danima napadaju grad.

"Vidio sam ljude koji pokušavaju da napuste grad, ali ne mogu da pređu rijeku jer su mostovi porušeni. Takođe, ne mogu daleko da voze jer je nestašica goriva. Vojska je i u mojoj kući, ne želim da znam šta su napravili od nje. Pričali su mi, ali ne želim da slušam", rekao je Vaščuk.

Vladislav je sada na bezbjednom, a iako je pomenuo da ne želi da priča o ratu - poslao je snažnu poruku Ukrajincima na frontu.

"Ne želim da pričam o ruskoj vojsci, sve je već jasno. Drago mi je da sam uspio da spasim djecu. Oni nisu došli da pregovaraju sa nama, nadam se da će ukrajinska vojska moći da očisti tu prljavštinu! Želim da uništimo one koji su u našoj zemlji da bi pljačkali i ubijali", dodao je defanzivac.

Vladislav Vaščuk igrao je za Dinamo Kijev i Černomorec iz Odese u po dva navrata, kao i za Lavov i Volin. Jedan dio svoje karijere proveo je u Rusiji, pošto je tokom sezone 2003/04 bio dio Spartaka iz Moskve.

Vaščuk je svojevremeno upisao 63 nastupa za seniorsku selekciju Ukrajine, a između ostalog nastupio je i na Svjetskom prvenstvu 2006. godine. Takođe, za mladu reprezentaciju Ukrajine odigrao je 22 meča.