LOŠ NIZ TRAJE

ŠOK U ZENICI - PORAZ BIH OD GRUZIJE! Gosti iz JEDINOG šuta u okvir gola pobedili, Džeko i ekipa opet razočarali!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Još jedan poraz Bosne i Hercegovine, ovog puta od Gruzije...

Izvor: Anadolija/ Samir Jordamović

Ponovo je Bosna i Hercegovina razočarala sve. Ovog puta u Zenici. U prijateljskoj utakmici je izgubila od reprezentacije Gruzije (0:1). Dozvolili su protivniku samo jedan udarac u okvir gola i upravo je iz tog pokušaja gostujući tim došao do trijumfa.

Iako meč nije imao rezultatski značaj selektor Ivajlo Petev je zveo skoro najjači sastav na "Bilino polje" i ni to nije bilo dovoljno da se upiše trijumf. Bio je ovo četvrti uzastopni poraz "zmajeva", a u te četiri utakmice su dali samo jedan, a primili čak sedam golova.

Da stvari budu gore za domaći tim, poništen im je gol na početku drugog poluvremena. Edin Džeko je zatresao mrežu, ali se pogodak nije važio zbog ofsajda. Samo par minuta kasnije je Zivzivadze matirao Šehića i postigao jedini gol na utakmici.

Mogli su posle tog primljenog gola u 49. minutu da izjednače, imali su šanse za to, ali nisu uspeli.

"Primili smo gol iz jedine prave prilike. Znali smo da su ekipa koja zna da igra. Mi smo sa druge strane igrali sa previše dodavanja unazad, a bez rizika ne može da se igra fudbal. Trebalo je da damo gol ranije. Čak i kada smo bili u zaostatku igrali smo kao da vodimo, nismo rizikovali", rekao je Džeko, kapiten domaće selekcije.

Ekipu čeka još jednna prijateljska utakmica, protiv Luksemburga u utorak 29. marta.

"Imamo još jedan meč koji će biti sličan kao ovaj. Nisu bezopasna ekipa i niko ne može lako da se dobije danas", zaključio je Džeko.