Fudbal

ENGLESKI VELIKANI HOĆE BARSELONINOG ŠTOPERA: Daju mu 60 POSTO više novca, ali on želi da igra za Ćavija!

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Ronald Arauho je tražen, a Barselona želi da mu što pre ponudi novi ugovor.

Izvor: Profimedia

Zahuktava se sve u Barseloni! Katalonci uživaju na krilima njihovog ponižavanja Reala usred Madrida, pošto su ih u nedavnom "el klasiku" savladali 4:0 na "Santijago Bernabeuu".

A sada je vreme da se ekipa sačuva i za dugi niz godina, pa je Barsa rešila da sačuva svog štopera Ronalda Arauha. Ipak, stvari možda neće biti tako jednostavne!

Barselona želi da sačuva Ronalda Arauha i potpiše novi ugovor sa urugvajskim defanzivcem, ali bi mogli da imaju konkurenciju u Mančester junajtedu i Liverpulu, koji nude daleko više novca.

Kako piše "ESPN", Barsa želi da što pre započne pregovore sa Arauhom oko novog ugovora, pošto aktuelni ističe u leto 2023. i ne žele da Urugvajac uđe u njegovu poslednju godinu. Da bi se to izbeglo, Katalonci su spremili ponudu vrednu 5.000.000 evra neto, koliko bi iznosila Arauhova plata.

Ipak, Junajted i Liverpul pomno prate situaciju i spremni su da "uskoče" ako pregovori Barselone i Arauha ne budu bili brzi i odlučni. A kako se ističe, spremni su da 23-godišnjem štoperu ponude i do 8.000.000 evra godišnje plate, praktično 60% više nego Barselona, koja je u velikim finansijskim problemima.

No, "ESPN" navodi da je i Arauhu prioritet ostanak u Barseloni, klubu u koji je došao 2018. iz rodnog Urugvaja. U prvi tim je prešao 2020. godine, a od tada je postao jedan od standardnih defanzivaca u timu.

Prošlog vikenda je bio i strelac drugog pogotka u Barseloninoj pobedi nad Real Madridom, pa je očigledno da će na "Nou Kampu" želeti da ga što pre "blindiraju" novim ugovorom.