Fudbal

I ERDOGAN HOĆE EVROPSKO PRVENSTVO 2028: Kandidovali se Rusi, a sad bi i Turci da "otmu" Englezima veliko takmičenje!

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Odluka o domaćinu tog turnira biće doneta u septembru 2023. godine.

Izvor: YouTube/Printscreen/DW News

Evropska fudbalska federacija će u septembru 2023. godine doneti odluku o domaćinu prvenstva Evrope 2028. godine.

Od ranije je poznato da zajednički ovu smotru žele da organizuju Ujedinjeno Kraljevstvo i Republika Irska, u sredu su stigle senzacionalne najave da kandidaturu planira i Rusija, ali sada stiže novi konkurent!

Turska želi da organizuje EURO 2028 i tako nadomesti propušteno za prethodno takmičenje, imajući u vidu da su u trci za EURO 2024 izgubili od Nemačke.

"Fudbalski savez Turske podneo je zvaničnu prijavu kandidature UEFA za domaćina Evropskog fudbalskog prvenstva 2028. godine. UEFA će odluku o domaćinstvu EURO 2028 doneti nakon procene zahteva zemalja kandidata u narednom periodu", navodi se u saopštenju FS Turske.

Očito je da Redžep Tajip Erdogan ima nameru da sa čela države pruži podršku za organizovanje ovako velikog takmičenja i ambicioznog projekta.

Ova zemlja nikad do sad nije bila domaćin nijednog velikog takmičenja. Sada su konkurenti za potencijalno istorijsko i najveće Evropsko prvenstvo u istoriji, imajući u vidu da postoje indicije da bi UEFA od 2028. svoje kontinentalno takmičenje mogla da proširi sa 24 na 32 učesnika.