POVRATAK!

BIO JE NAJSKUPLJI IGRAČ U ISTORIJI, A VRATIO SE FUDBALU POSLE 12 GODINA: Sa Brazilom prvak sveta, sada opet igra sa 44!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Slavni Brazilac Denilson je potvrdio da se vraća na teren!

Izvor: Profimedia

Nekada je bio predmet najskupljeg transfera u istoriji fudbala, a pre punih 20 godina je postao i prvak sveta. Ali posle čak 12 godina u penziji, rešio je da se vrati na teren.

Legendarni Brazilac Denilson ponovo je aktivan fudbaler!

Bio je krilo koje je u Sao Paulu mnogo obećavalo, toliko da je 1998. godine, španski Betis rešio da za njega plati 31.000.000 evra, tadašnji svetski rekord.

Istina, Denilson nikada nije opravdao taj transfer svojim partijama, ali sada, sa pune 44 godine, rešio je da se ponovo nađe na fudbalskim terenima, pošto je potpisao ugovor za brazilskog niželigaša Ibis.

"Sad mogu da kažem da je zvanično. Odlučio sam da se vratim fudbalu nakon 12 godina i od danas sam igrač Ibisa. Idemo", napisao je Denilson na Tviteru.

Denilson je igračku karijeru završio još 2010, kada mu je bilo 32 godine, nastupajući za grčku Kavalu. U karijeri je nosio i dresove Flamenga, Bordoa, Al Nasra, Dalasa, Palmeirasa, Itumbijare i Hai Fonga, a najveći uspeh ostvario je u nacionalnom timu.

Za reprezentaciju Brazila je od 1996. do 2003. upisao 61 nastup uz osam golova, a bio je deo tima koji je 2002. u Japanu i Južnoj Koreji osvojio Svetsko prvenstvo. Uz to, ima i finale Mundijala iz 1998. godine.

Tagovi