ZANIMLJIVO

DINAMO DOVODI 20 FUDBALERA IZ UKRAJINE!? Zagrepčani imaju lukav plan i "otimaju" dvojicu najvećih talenata Šahtjora!

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs

Zagrebački klub će pokušati da iskoristi aktuelnu situaciju.

Izvor: Profimedia

Dinamo iz Zagreba pomogao je Šahtjoru i drugim ukrajinskim klubovima tako što je organizovao prevoz za 27 mladih fudbalera sa mađarsko-ukrajinske granice do Zagreba. Ugostili su ih, omogućili im smeštaj u hotelu, dozvolili im da treniraju, a sada su spremni i da zadrže veliki broj njih u klubu!

"Sportske novosti" prenose da je ostalo dvadesetak fudbalera i da su među njima dvojica "vunderkindova" iz Šahtjora, pa se trenutno traži model po kome bi postali članovi zagrebačkog kluba.

Dinamo je posebno zainteresovan za Oleksandra Juščenka i Jevhena Janovića, koji su kadetski reprezentativci Ukrajine, a jedini problem koji trenutno predstavlja zagrebačkom klubu je što su maloletni. Dobro je poznato da FIFA brani takve transfere i u prošlosti je bilo čak i rigoroznih kazni, ali se nadaju da je ovo drugačija situacija.

Ranije je FIFA dozvolila igračima iz Rusije i Ukrajine da menjaju sredinu bez obeštećenja za vreme trajanja rata, tako da se u redovima "modrih" nadaju da će dobiti pozitivan signal.

Nema sumnje da Dinamo kao klub poznat po razvijanju mladih igrača ima šta da ponudi talentovanim Ukrajincima...

Tagovi