Fudbal

IBRAHIMOVIĆ PRVI PUT PRIZNAO - HVATA GA PANIKA: "Gledajte me sada, možda potpuno NESTANEM!"

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs

"Mislim da ćete vi biti tužni na kraju"

Izvor: Profimedia

Zlatan Ibrahimović u 41. godini daje sve što može da osvoji titulu sa Milanom, ali i neizbežno razmišlja o kraju karijere.

Na konferenciji za novinare reprezentacije Švedske u utorak, on je najotvorenije dosad pričao o tome da se bliži trenutak kada će se oprostiti od fudbala. I priznaje da mu nije lako.

"Osećam malo panike zbog mogućnosti odlaska u penziju. Sigurno ću igrati koliko još budem mogao, sve dok mogu da ostvarim rezultate i dok ne budem trpeo bol. Hoću da završim karijeru bez kajanja, tako da moram da maksimalno iskoristim svoje vreme", rekao je "Ibra", koji se sa reprezentacijom Švedske sprema za plej-of za plasman na Svetsko prvenstvo.

Da bi se plasirali u Katar, moraće da pobede Češku u polufinalu, a onda u finalu i Poljsku, što znači da Zlatanov put na Mundijal vodi preko Roberta Levandovskog, verovatno najboljeg golgetera današnjice.

Dok se sprema za četvrtak i meč protiv Češke (20.45) i dok se nada da će narednog utorka igrati protiv Poljaka, Ibrahimović je svestan da kada jednom okonča karijeru, više nikad neće osećati takvo uzbuđenje kao sada.

"Ne znam još kada ću otići u penziju, videćemo kada taj dan dođe. Mogao bih da nastavim u fudbalu čim se penzionišem, mogao bih da uzmem odmor, a mogao bih i da potpuno nestanem. Znam da adrenalin kakav sad osećam više nikad neće biti isti. 'Programirani' smo da ustanemo, da odemo na trening, da se vratimo kući i da odmaramo. Tako je već 20-25 godina, ali jednog dana ću ustati i neću imati ništa planirano. To će biti čudan osećaj", rekao je Ibrahimović.

Na pitanje da li oseća tugu jer se bliži kraj, Zlatan je odgovorio u svom stilu.

"Mislim da će najveća tuga biti vaša, jer više nećete gledati kako igram. Trebalo bi da uživate sada u tome, jer više nećete videti nekoga poput mene", dodao je Ibrahimović.