OPA

JUVENTUS SE ZBOG VLAHOVIĆA ODRIČE ZVEZDE: Direktor otkrio sve - košta 40 MILIONA, ali ga zbog Dušana puštaju za džabe!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Mauricio Arivabene je o svemu otvoreno govorio.

Izvor: Profimedia

Juventus se polako sprema za letnji prelazni rok, a u ponedeljak je doneta važna odluka - u novu sezonu idu bez Paula Dibale!

Italijanski velikan je odlučio da ne ponudi Argentincu novi ugovor, pa će on na kraju sezone otići kao slobodan igrač, a velike "zasluge" u svemu tome imao je Dušan Vlahović!

Kako je rekao direktor Juventusa Mauricio Arivabene, doneta je odluka da 28-godišnji Dibala ne nastavi karijeri u tom klubu i naredne sezone.

"Najvažnija promena je da Juventus nije produžio ugovor sa Paulom Dibalom. Sa transferima koje smo napravili u januaru, dolaskom Vlahovića, Paulova pozicija više nije bila u centru našeg projekta. Zato smo preferirali ovakvu odluku", počeo je Arivabene.

Juventus je na Vlahovića potrošio čak 80.000.000 evra samo za transfer, uz godišnju neto platu od 7.000.000 evra. Zbog toga, nisu mogli da Dibali ponude uslove koje bi Argentinac zahtevao.

"Parametri su u ovoj priči bili drugačiji. Rekao sam i ranije, niko nije sumnjao u Paulove sposobnosti. Bilo je potrebno razmotriti finansijske stvari. Napravili smo naše izbore u januaru i došli smo dovde. Bilo bi lako za Juventus da pošalje nisku ponudu, ali to bi bilo nepoštovanje prema Paulu. Odluka je doneta. Sastanak je bio prijateljski, jasan i pun poštovanja", zaključio je Arivabene.

Sada će Dibala moći da započne pregovore sa drugim evropskim klubovima, a najviše se pominjala mogućnost da ga Inter dovede u svoje redove. Njegova trenutna cena je prema Transfermarktu 40 miliona evra i sigurno će se brzo javiti zainteresovatni klubovi.

A Juventus će od leta, očito, nastaviti da gradi novi tim i to oko Dušana Vlahovića...