Fudbal

ROMANA "BOLI GLAVA" OD MILIJARDI: Postavio PAPRENU cijenu, Australijanac i Trampovi ljudi hoće da je plate!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Romana Abramoviča teraju da proda Čelsi, ali neće mu biti previše teško da to uradi.

Izvor: Profimedia

Roman Abramovič je pod sankcijama zbog svojih veza sa Vladimirom Putinom, oduzima mu se imovina i viđen je kako zabrinuto čeka na aerodromu u svijetlu cijele situacije.

Ipak ono oko čega ne mora da brine je prodaja Čelsija, jer se milijarderi jednostavno otimaju o kupovinu ovog kluba. Ranije je bilo spekulacija da bi Čelsi mogao da dobije i srpsku "gazdaricu", a sada se posebno izdvojilo pet ponuda.

Ima ponuda iz cijelog svijeta, izdvajaju se naravno Englezi koji žele ponovo klub za sebe, ali i američki biznismeni povezani sa Donaldom Trampom i bogati Saudijci. Evo ko sve želi klub!

PORODICA RIKETS - VEZA SA TRAMPOM!

Izvor: Twitter/printscreen/@CBSNews

Amerikanci naravno žele da uđu u klub, a 56-godišnji Tim Rikets je spreman da ponudi tri milijarde eura da bi dobio kontrolu nad "plavcima". On je predsjednik Čikago Kabsa i ranije je imao paket akcija Derbi Kauntija,a uz porodicu Rikets novac bi obezbjeđivao i milijarder Ken Grifits.

Cijelo bogatstvo porodice Rikets vrijedi oko 6 milijardi, a Grifin je još "teži" sa 20 milijardi procenjene imovine. Porodica Rikets je osim po biznisu

PORODICA BEHLI - NJIHOVI SU LEJKERSI!

Izvor: Profimedia

Tod Behli ima 46 godina, investitor je i milijarder koji odavno ulaže u sport. Ima velike pakete akcija u LA Dodžersima i LA Lejkersima, ali mu to očigledno nije dovoljno i želi jedan klub samo za sebe.

Njegovo bogatstvo vrijedi 46 milijardi dolara, a probao je da kupi Čelsi i 2019. godine kada je ponudio 2,2 milijarde funti. Sada su sa njim u timu i švajcarski i britanski bogataši, kao i dio američkog kapitala.

Vođa cijele operacije je zapravo Barbara Šarone, žena koja stoji iza cele Madonine karijere.

BRITANSKA PONUDA! 

Izvor: Screenshot/Youtube Evening Standard

Sir Martin Brouton ima 74 godine, bio je dugo predsednik "Britiš Ervejsa", a na kratko je vodio čak i Liverpul. Sada želi zajedno sa pet neimenovanih partnera da preuzme Čelsi.

On tvrdi da je ponudi između dve i tri milijarde dolara za Čelsi, ali nije želeo da razgovara o tačnoj cifri. Videćemo da li će njegova ponuda biti dovoljna.

SRPKINJA U LOŽI!

Izvor: Blitz Pictures / Alamy / Alamy / Profimedia

Suprug australijske pop zvijezde srpskog porijekla Holi Valans Nik Kendi je cio život navijač Čelsija i decenijama ima člansku kartu i sezonsku ulaznicu za mečeve "plavaca". 

Spreman je da isplati koliko god Roman želi i hoće da ulaže u klub, a obogatio se zajedno sa svojim bratom Kristijanom ulažući u luksuzne nekretnine. 

Navodno je "težak" oko 1,5 milijardi dolara, što nije dovoljno da kupi Čelsi, ali uz sebe ima i brojne druge ulagače. Tim koji bi doveo u Čelsi bi imao i Đanluku Vijalija.

SAUDI MEDIJA GRUP - NAFTAŠKI NOVAC!

Izvor: Profimedia

Navodno njima želi da proda klub Abramovič, jer ne dolaze iz zemlje koja je Rusiji uvela sankcije. Prvi čovjek ove grupe je Mohamed Alkheredži, 50-godišnji biznismen koji se školovao u Londonu.

Tada je počeo da navija za Čelsi, a možda bi ispred "Stamford bridža" uskoro mogla da se vijori saudijska zastava, kao ispred stadiona Njukasla?