Fudbal

NIŠTA OD ČUDA NA MARAKANI! Zvezda pobedila, ali i promašila "STO" šansi - Rendžers je surovo kaznio!

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Crvena zvezda nije imala sreće protiv Rendžersa, ali Dejan Stanković može da bude zadovoljan igrom u oba meča. Da su bili bar malo precizniji...

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Dugo će se u Crvenoj zvezdi "češati po glavi" i razmišljati o promašajima u 180 minuta fudbala sa Rendžersom. Samo da su trećinu pretvorili u golove obezbedil bi prolaz u četvrtfinale Lige Evrope, ali umesto toga opraštaju se od evropskog fudbala za ovu sezonu pošto ih je Rendžer surovo kaznio.

Kao i u prvoj utakmici, sreće nije bilo ni u drugoj iako je Zvezda povela već u 10. minutu preko Ivanića, ali nakon što su se ispromašivali stigla je brutalna kazna u kontri preko Kenta u 56. minutu. Nije to obeshrabrilo igrače i navijače, napadali su do kraja i nadali se čudu u grotlu "Marakane", ali je na kraju došla samo mala nagrada - u vidu gola Bena sa "kreča" u 93. minutu za pobedu, ovoga puta samo Pirovu.

CRVENA ZVEZDA - RENDŽERS 2:1 (1:0), UKUPNO 2:4!

Ko zna u kom bi smeru išla utakmica da je Milan Pavkov u 24. minutu pogodio za 2:0 iz šanse koju inače ne promašuje, ili da je ušao šut Kristijana Pičinija krajem prvog poluvremena ili bar jedna prilika Ohija ili Ivanića.

A bilo ih je mnogo... Zvezda je uputila čak 13 udaraca u okvir gola Megregora koji je i sa 40 godina pokazao da je stub škotskog kluba. Branio je udarce sa distance, bacao se i pravio parade, a dobar je bio i na centaršuteve. Jednostavno, Zvezda nije imala rešenje za njega - iako je postigla dva gola - i "začarani" gol Rendžersa u ovom dvomeču.

S druge strane Rendžers je poveo iz tek druge šanse na meču, posle kikseva Erakovića i povrede Pičinija, a uz sve to je lopta koju je šutnuo Kent pogodila Dragovića i promenila pravac - pravo u Borjanov gol.

Pohvalno je što ni posle toga nije prestala vera kod domaćih igrača, ali samopouzanje su obarali promašaji.

Na kraju je dosuđeni penal nad Falkom došao kao nagrada za sve dobro što je Zvezda uradila u ovoj evropskoj sezoni, ali za više možda nije neophodan ni veći kvalitet - nego samo malo sreće.