Bravo!

SPEKTAKL - GORI AMSTERDAM! HILJADE ČEKAJU MAGIJU TADIĆA: Napravili šou pred meč Lige šampiona - drhti ceo grad! (FOTO)

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Amsterdam živi za fudbal, a sada je opet viđen spektakl u režiji navijača.

Izvor: Twitter/SC_ESPN/Ajaxlife/screenshot

U prvom meču osmine finala Lige šampiona Ajaks je odigrao nerešeno 2:2 sa Benfikom i kući doneo odličan rezultat, a navijači su to itekako znali da prepoznaju. Jedva su čekali da kapiten Dušan Tadić povede ekipu ka četvrtfinalu takmičenja u revanšu u Amsterdamu.

Nekoliko sati pre početka meča već je sve bilo zagušeno od hiljada navijača koji su došli da gledaju meč, a pesma se čula i dva sata pred duel. Najvatrenije pristalice Ajaksa su počele svoju žurku mnogo pre prvog sudijskog zvižduka.

Brojne baklje u crvenoj boji ovog kluba su zapaljene, a nepregledna reka navijača skakala je i slavila tako da se ceo Amsterdam tresao pre početka utakmice. Evo samo nekih detalja ovog navijačkog spektakla:

Videlo se da su i zapaljene neke stvari u sveopštem slavlju, ali niko nije brinuo zbog štete, svi su jedva čekali da meč počne i da Ajaks krene ka još jednoj uspešnoj evropskoj sezoni.

U prvom meču u Portugalu Dušan Tadić je golom u 18. minutu doneo prednost svom timu, a onda je Sebastijan Ale poslao loptu iza leđa svog golmana. Francuski napadač je doneo 2:1 svom timu. ali je do kraja Benfika uspela da izjednači.