Neverovatno

DA LI IMA BOLJEG OD KARIMA BENZEME? Luka Jović gleda izdaleka kako Francuz u 35. vuče Real Madrid ka OBIJE titule!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Francuska legenda igra u nevjerovatnoj formi

Izvor: FoNet/AP/Francisco Ubilla

Nevjerovatan je Karim Benzema (34). Nakon što je praktično sam uveo Real Madrid u četvrtfinale Lige šampiona i izbacio Pari Sen Žermen, nastavio je da "gazi" i u španskom prvenstvu. U ponedeljak uveče, Francuz je bio heroj pobjede protiv Majorke u gostima (3:0), u utakmici u kojoj je dao dva gola - jedan iz penala u 77. minutu, a drugi glavom u 82, na perfektan centaršut Marsela sa lijeve strane. Prethodno je "kraljevski klub" doveo u vođstvo neizbježni Vinisijus, udarcem u 55. minutu, i to takođe na Benzeminu asistenciju.

Zanimljivo je da je Benzema već 14. marta postigao 32 gola u svim takmičenjima ove sezone, čime je izjednačio svoj najbolji golgeterski učinak u Realu, u kojem igra još od 2009, kada je došao iz svog matičnog Liona. Francuz je samo u sezoni 2011/12 bio ovako efikasan, kada je trener "kraljevskog kluba" bio Žoze Murinjo. Ipak, tada je za čitavu godinu dao 32 gola, a ove će daleko premašiti taj učinak.

Dok  Luke Jovića nema ni u timu, ni na klupi, ni u planovima Karla Anćelotija, Benzema i Vinisijus stvorili su sjajan napadački tandem, pa su zajedno učestvovali u osam Realovih golova ove sezone u Primeri. Toliko pogodaka nije stvorio nijedan duo u Evropi ove sezone, jer su statističari izračunali da su samo Florijan Virc i Patrik Šik u Bajeru sabrali sedam pogodaka.

Za to vrijeme, Jović je od kraja januara odigrao samo 41 minut od ukupno 810 i sasvim je jasno da u Realu nema budućnost dok Benzema "dodaje gas" u sredini tridesetih, a kraj njega Vinisijus cvjeta i postaje jedan od važnijih igrača "kraljevskog kluba". Sa njima u napadu, ekipa Karla Anćelotija posle ove pobjede ima mirnih 10 poena prednosti u odnosu na drugoplasiranu Sevilju i čak 15 u odnosu na trećeplasiranu Barselonu, koja je odigrala i meč manje od lidera.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt