Fudbal

PARTIZANOVA CRNA NEDJELJA - KIKS U HUMSKOJ KOJI RADUJE ZVEZDU: Crno-bijeli bez igre, mogu da ostanu bez 1. mjesta!

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs

Bolan remi crno-bijelih protiv Napretka!

Izvor: MN Press

Crna nedjelja za Partizan, možda i jedna od presudnih u ovoj sezoni. Posle katastrofalnog rezultata u Konferencijskoj ligi i poraza 2:5 od Fejnorda, nedjeljni susret protiv Napretka bio je prilika za crno-bijele da se izdignu iz svega i nastave uspješno svoj put u borbi za titulu. Ipak, kiks protiv Kruševljana i remi bez golova znače da bi od ponedjeljka mogli da ostanu bez prvog mjesta na tabeli Superlige!

PARTIZAN - NAPREDAK 0:0

Vidjelo se od starta da Partizan nije na svom najboljem nivou. Nisu bili ni u najboljem sastavu, a kako je vrijeme odmicalo, tako je sve očiglednije postajalo koliko timu Aleksandra Stanojevića nedostaje povrijeđeni Bibars Natho.

Nedostajala je kreacija, nedostajale su one najbolje šanse, naročito u prvom poluvremenu i golovi nikako nisu stizali. Zato su i ukupno 16 šuteva na kraju meča i čak sedam u okvir gola možda i odavali bolji utisak nego onaj koji je viđen na stadionu u Humskoj.

Partizan je u najvećem dijelu meča bio bez igre, nije uspijevao da stvara kvalitetne akcije i šanse, a često je nedostajalo baš to posljednje dodavanje ne bi li se bolje ugrozio gol golmana Nikole Vasiljevića, igrača Crvene zvezde na pozajmici u Kruševcu.

Istina, Partizan je na terenu bio daleko bolji tim, dominirao je i pokušavao, ali ništa nije vrijedilo. Ni četiri izmjene Stanojevića na poluvremenu, ni ulazak Marka Milovanovića i blizu 40 minuta igre sa dva klasična napadača.

Na kraju se ispostavilo da je baš mladi Milovanović bio najbliži golu gostiju, kada je opasno šutirao, a Vasiljević refleksno odbranio i time praktično pomogao svom matičnom klubu.

Partizan posle ovog remija, trećeg u sezoni (sva tri ostvarena u Humskoj), ima tri boda više od Zvezde, ali uz utakmicu više. Napadačka igra crno-bijelih daleko je od one kakvu smo imali prilike da vidimo tokom jeseni...

Tagovi