Fudbal

GILJEN U 93. MINUTU ŠOKIRAO BUDUĆNOST I ZAKLJUČAO PRVENSTVO

Autor Alen Kasmić

Posljednji napad, posljednji pokušaj i kraj za pamćenje.

Izvor: MONDO

Sutjeska je uspjela da izvuče bod protiv Budućnosti u derbiju 25. kola Telekom 1. CFL, a heroj je bio golman Vladan Giljen.

Izgledalo je da je sve gotovo kraj Bistrice, "plavi" su imali 2:1 i mogli su koliko-toliko da zakomplikuju situaciju na tabeli, ali je nevjerovatni čuvar mreže izazvao erupciju u Nikšiću. Poput vrsnih napadača reagovao je nakon centaršuta Kneževića i iz drugog pokušaja ugurao loptu u mrežu. Ovim trijumfom Nikšićani su praktično zaključali šampionsku trku, jer su ostali na +13 uz meč više od najvećeg rivala.

I ovaj derbi bio je uzbudljiv, uz mnogo bolju igru obje ekipe u prvom dijelu. Sutjeska je povela u sedmom minutu preko Bubanje uz slabu reakciju golmana Budućnosti.

A, onda dobri potezi Đukanovića na drugoj strani. Prvo je u 14. izborio penal koji je realizovao Raičković, da bi u 69. minutu nakon lijepe akcije Raspopovića i Mirkovića donio potpuni preokret.

Aktuelni šampion je odlučio da se povuče, zatvorio je prilaze golu i kada se činilo da će tri boda ići u Podgoricu na scenu je stupio nevjerovatni Giljen.

Podgorica je na svom terenu savladala Rudar 2:1 i zadržala šanse da ostane dio prvoligaškog karavana, dok je Zeta nakon remija (0:0) protiv Jezera jednom nogom u Drugoj ligi.

TELEKOM 1. CFL, 25. KOLO

Sutjeska - Budućnost 2:2

(Bubanja 7', Giljen 90+3' - Raičković 16' (pen), Đukanović 69')

Podgorica - Rudar

(Boljević 44' (pen), Vuković 69' - Vujanović 5' (pen))

Zeta - Jezero 0:0

Dečić - Petrovac (u toku)

17.00h Mornar - Iskra

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Tagovi