TAKO I TREBA

BAŠ SAM JUČE PRIČAO SA VLAHOVIĆEM OKO VAŽNE STVARI... Alegri opominje Srbina, hoće da od njega napravi ZVER!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Alegri je pun saveta za srpskog napadača Vlahovića.

Izvor: Profimedia/Marco Canoniero/Alamy Live News

Srpski napadač Dušan Vlahović sjajno je počeo karijeru u Juventusu, postigao je već četiri gola, ali trener Masimilijano Alegri ne želi preterano da ga hvali i diže u nebesa, kao i svaki dobar trener.

Često je imao zamerke na račun Vlahovića, što mu je i bilo potrebno kako bi unapredio svoju igru i pružao više, dok je stao u njegovu zaštitu nakon prvih kritika javnosti u Italiji. Sada kada je Vlahović opet pun samopouzdanja, posavetovao ga je pred meč sa Sampdorijom koji Juventus čeka za vikend.

"Što se tiče Dušana Vlahovića, ja sam zadovoljan kako igra", počeo je Alegri obraćanje na konferenciji za medije.

"Nije mu bilo lako da dođe u Juventus i da igra svaka tri dana. Sada ima mnogo jačeg pritiska na njega. Mi uvek igramo na pobedu i njegov svaki kontakt sa loptom je važan, zbog toga možete da dobijete ili izgubite", poručio je Alegri, pa objasnio kakav je to savet imao za srpskog napadača.

Prvo je od Vlahovića tražio da više igra desnom nogom, što je i učinio - čak i postizao golove, dok sada od njega traži i da prijem lopte ubuduće bude idealan.

"Pričali smo baš juče, rekao sam mu da mora da bude 'čistiji' u igri i da podigne svoje tehničke kvalitete. Samo što je došao iz Fiorentine, tako da mu je potrebno vreme", rekao je Alegri.

"Važno je reći da je atmosfera odlična i da uživamo u fudbalu".

Videćemo da li će Vlahović usvojiti savete koje mu je dao italijanski trener, ali jasno je da od njega želi da napravi "zver", najboljeg napadača na svetu i možda nije loše što ga ne tetoši odmah po dolasku iz Fiorentine. Od njega želi još više i neće se smiriti dok ne bude na vrhunskom nivou.

Vlahovića prvo u subotu (18.00) čeka meč u Seriji A protiv Sampdorije, dok u sredu igraju protiv Viljareala u revanšu Lige šampiona.