Uživo

SPEKTAKULARNI BENZEMA ODVEO REAL U ČETVRTFINALE: Mbape plesao u Madridu, ali je PSŽ ispao!

Čudesni preokret Reala.

Izvor: Profimedia

Kakav spektakl u Madridu!

Karim Benzema je het-trikom uništio Pari Sen Žermen i najzaslužniji je za plasman Reala u četvrtfinale Lige šampiona.

"Kraljevski klub" se plasirao u četvrtfinale Lige šampiona, iako je posle prvog poluvremena bio u ogromnom zaostatku i praktično nemogućoj misiji.

Ipak, domaćin je još jednom pred svojim navijačima u prijestonoici Španije potvrdio zašto je najveći klub na svijetu: Real - Pari Sen Žermen 3:1 (0:1).

Prvo poluvrijeme pripalo je gostima iz Pariza koji su letjeli na krilima Kiljana Mbapea. Dva gola postigao je Francuz u prvom dijelu, prvi je poništen zbog ofsajda, ali ne i drugi nakon sjajno solo prodora.

U nastavku je bilo jasno da "kraljevski klub" mora krenuti na sve ili ništa. Nakon još jednog poništenog gola Mbapea krenula je furija u režiji Karima Benzeme.

Prvo je u 61. minutu iskoristio kardinalnu grešku Donarume i pogodio sa pet metara. U 76. je donio preokret za 2:1 nakon odličnog prodora Modrića. A, samo dva minuta kasnije prava eksplozija na stadionu Santjago Bernabeu.

Za nokaut zvjezdanog PSŽ-a koji je u nastavku izgledao kao prosječan tim. I novi plasman među osam najboljh na Starom kontinentu.

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs
22:54

KRAJ - 3:1!

Tri pogotka Karima Benzeme, tri pogotka Kilijana Mbapea od kojih su dva poništena i spektakularan preokret Real Madrida koji je ekipu Karla Anćelotija odveo među osam najboljih u Evropi!

Lionel Mesi, Kilijan Mbape, Nejmar i ostatak družine koja je u posljednjih pola sata meča izgledala kao amaterski tim gledaće završnicu Lige šampiona na malim ekranima!

Real je prošao dalje, ukupnim rezultatom 3:2!

22:37

78. minut - GOOOL, BENZEMA!

Karim Benzema je ČUDO!

Dva minuta su mu bila potrebna da ponovo zatrese mrežu i donese Realu rezultat koji ih vodi dalje. Pitanje je da li je lopta bila u igri 10 sekundi između izvođenja sa centra i gola Madriđana!

22:35

76. minut - GOOOOL, BENZEMA!

Počinje noćna mora Pari Sen Žermena!

Gledamo nevjerovatan meč u Madridu, Parižani su dominirali sat vremena, a onda u roku od 15 minuta primili dva gola i više nemaju rezultat koji ih vodi dalje. Fantastičan je bio Karim benzema ovom prilikom i sebi je stvorio mnogo prostora koji je uočio Luka Modrić.

22:21

61. minut - GOOOOL, BENZEMA!

Kakvu je uslugu Real Madridu učinio Điđi Donaruma. Poigravao se u petercu, poklonio loptu Madriđanima, a Benzema je sa pet metara udaljenosti poravnao rezultat na ovom meču. Imamo utakmicu u Madridu!

22:18

Dvostruka izmjena Reala!

Umjesto Krosa i Asensija na terenu su mladi Kamavinga i Rodrigo!

22:14

OFSAJD!

Treći put je Kilijan Mbape zatresao mrežu Reala, ali je po drugi put podignuta zastavica. Kakav bi ovo pogodak bio... Maestralno je predriblao Kurtou, ali je prije toga bio daleko iza posljednje linije Madriđana!

22:05

Nastavljamo!

Još 45 minuta fudbala tokom kojih Real Madrid mora da igra značajno bolje nego u dosadašnjem toku dvomeča!

21:49

POLUVRIJEME!

Pari Sen Žermen vodi u Madridu golom Kilijana Mbapea iz 39. minuta, a to znači i 2:0 u ukupnom skoru ovog dvomeča.

Tokom prvih 45 minuta fudbala u Mančesteru nije bilo golova.

21:42

39. minut - GOOOOL, SAD JE REGULARNO!

Kilijan Mbape postiže drugi gol u dvomeču protiv Real Madrida i tako pravi pakao španskom timu. Moraju ozbiljno da napadnu, a to će brzom Francuzu otvoriti mnogo prostora.

Ovog puta je iskoristio fantastično dodavanje "iz prve" Nejmara, a zatim snažnim udarcem savladao Kurtou koji mu je već odbranio dva dobra udarca.

21:36

35. minut - Benzema!

Zakuvalo se u Madridu, iako ovo nije bio sjajan udarac Karima Benzeme. Ne možemo ga kriviti, teško da je mogao bolje jer se povlačio kako bi uhvatio centaršut, a njegov pokušaj glavom lako je ukrotio Donaruma.

21:35

OFSAJD!

Postigao je Kilijan Mbape gol u 34. minutu meča u Madridu, ali je Nuno Mendeš požurio i prije vremena se ubacio po lijevoj strani napada Parižana...

21:33

31. minut - Mesi!

Kreirali su Lionel Mesi i Nejmar, uspjeli da prodaju dupli pas u kaznenom prostoru Reala, ali Argentinac nije uspio da pogodi gol Madriđana. Bocnuo je loptu preko Kurtoe, ali ona nije otišla u gol...

Izvor: Profimedia

21:26

25. minut - Benzema!

Njemu stvarno ne treba mnogo prostora! Niko nije očekivao udarac, ali je Karim Benzema iz koljena uspio da uputi šut ka golu gostiju. Prva ozbiljnija šansa za Real i mnogo sreće za Parižane!

21:15

13. minut - Mbape!

Sa sličnog mjesta je ponovo šutirao Kilijan Mbape, i ponovo je Tibo Kurtoa izašao kao pobjednik iz njihovog okršaja. Ostaje 0:0 u Madridu, a do sada je ozbiljne šanse stvarao gostujući tim.

21:10

8. minut - Mbape!

Lionel Mesi je u stilu zadnjeg veznog oduzeo loptu Karimu Benzemi na ivici kaznenog prostora francuskog tima, Nejmar je pokrenuo ubitačnu kontru, a Mbape pretrčao cijeli teren za kratko vrijeme. Na kraju je dobro "izlomio" Militaa, ali nije savladao Kurtou.

21:02

Počinjemo!

Oba meča večerašnjeg programa u Ligi šampiona su počela, a mi ih pratimo u tekstualnom prenosu!

20:36

Rezultati prvih mečeva!

Fudbaleri Sportinga iz Lisabona dočekali su Mančester siti i zabilježili su veoma težak poraz na tom meču! Bilo je 5:0 za "Građane", pa mnogi ovaj revanš smatraju samo za formalnost.

Sa druge strane, PSŽ je savladao Real 1:0, uz Kurtoin odbranjeni penal Mesiju, pa će mnogo više vatre biti u Madridu. Nijedan od dva tima ne želi večeras da završi takmičenje.

20:30

Sastav PSŽ!

Naravno, gledaćemo na terenu trio Mesi-Mbape-Nejmar!

20:29

Sastav Reala!

Evo za koga se opredijelio Karlo Anćeloti!

20:29

Sastav Sportinga!

A ovo je tim koji će pokušati Portugalcima da donese čudo!

20:28

Sastav Mančester sitija!

Ovako je večeras birao Pe Gvardiola!

19:55

Dobro veče!

Večeras su na programu dva revanš meča šesnaestine finala Lige šampiona, a u tekstualnom prenosu na MONDU pratićemo oba susreta. Pari Sen Žermen gostuje Realu u Madridu, dok Mančester siti dočekuje lisabosnki Sporting.

Ukratko

  • Real - PSŽ
  • Siti - Sporting
  • Revanš mečevi u Ligi šampiona!
učitaj još +