PROBLEMI

HAOS U PREMIJER LIGI BIH - IGRAČ VOZI KOMBI DA BI MOGLI DA TRENIRAJU? Bore se za opstanak, a mesecima nema plate!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.ba

Igrači Rudara odbili da treniraju zbog neisplaćenih plata, ali to je tek vrh „ledenog brega“ kada je u pitanju situacija u klubu.

Izvor: Youtube/Arena Sport TV/printscreen

Nekoliko bizarnih situacija u fudbalskom životu bosne i Hercegovine prethodnih dana - prvo tuča navijača na Grbavici, zatim ruske zastave na meču Borca, a sada i štrajk...

Ekipa Rudara proteklog vikenda u poslednjim trnucima meča poražena je na svom terenu od Leotara 2:1, ali to je bio samo jedan od problema za prijedorski klub. Nakon meča trener Marko Tešić podnio je ostavku, a crni dani za „rudare“ nastavljeni su štrajkom fudbalera zbog neisplaćenih plata.

Igrači su u utorak odbili da treniraju jer im se duguju tri plate, a njihov zahtev je da im se obrati neko iz uprave i da konkretne odgovore kada su u pitanju dugovanja, ali i nastavak rada. Štrajk fudbalera Rudara „ogolio“ je probleme sa kojima se suočava član Premijer lige BIH, a posljednji poraz i 11. pozicija na tabeli koja vodi u niži rang tek su „vrh ledenog brega“ kada je u pitanju situacija u klubu.

Poslednji put igrači su dobili novac polovinom prošlog meseca kada im je isplaćena novembarska plata, a njima se osim plate za decembar, januar i sada februar, duguju i troškovi za stan i hranu.

Nisu samo finansije problem u Rudaru, već i uslovi za rad koji su poslednjih meseci prilično loši.

Prema saznanjima MONDA stručni štab je prepušten sam sebi, a od uprave mogu da računaju samo na Aleksandra Topića, Milana Despotovića i Darka Mandića, koji su uz sve uključeni i u organizaciju utakmica. Klub nažalost ne uspeva da obezbedi normalno funkcionisanje i uslove za trening jedne premijerligaške ekipe.

Ekipa Rudara tako je primorana da se seli na terena na teren, zbog čega stručni štab mora da menja planove treninga, a u par navrata je zbog loših prilika onemogućeno i korištenje novoizgrađenog veštačkog terena FK Gomjenica.

Problem je, kako saznajemo, i prevoz na treninge, pa se dešavalo da igrač vozi jedan od kombija kako bi ekipa stigla na teren i odradila trening.

Prijedorski klub očigledno se nalazi u vrlo teškoj situaciji, ne samo kaada je u pitanje takmičenje, već i organizacija i funkcionisanje kluba. Dokaz za to je i današnji štrajk, a videćemo šta će se dešavati u narednim danima i da li Rudar može da reši bar deo problema, kako bi se stvorili uslovi da se ekipa bori za opstanak u Premijer ligi BIH.