Fudbal

HAOS PRED ŽREB ZA SVETSKO PRVENSTVO U KATARU! FIFA donela novu odluku!

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Nove promene pred žreb za Svetsko prvenstvo.

Izvor: YouTube/FIFA TV/Screenshot

Žreb za Svetsko prvenstvo u Kataru održaće se 1. aprila, ali sada je jasno - znaćemo samo 30 od 32 učesnika turnira.

Od ranije je poznato da će se pobednik inter-konfederacijskog plej-ofa na kome učestvuju timovi iz Azije, Okeanije, Južne i Severne Amerike biti poznat skoro tri meseca posle žreba, dok će takav slučaj biti i sa jednim timom iz Evrope pošto je nastao haos zbog rata u Ukrajini.

Evropa će dati još tri učesnika Mundijala, ali jednog tek u junu pošto je meč polufinala plej-ofa između Škotske i Ukrajine definitivno odložen, što znači da će Vels ili Austrija tek za tri i po meseca znati s kim igraju za mesto u Kataru.

Meč na Hampden parku u Glazgovu bio je zakazan za 24. mart, ali je Fudbalski savez Ukrajine tražio odlaganje zbog dobro poznate situacije u toj zemlji. Već dve nedelje traje vojna akcija Rusije i zbog toga je jasno da ne postoje uslovi za odigravanje utakmice, a videćemo da li će se steći do juna.

Podsetimo, prethodno je Rusija suspendovana iz baraža za Mundijal, pa je tako Poljska već u finalu baraža gde čeka Švedsku ili Češku. U poslednjoj plej-of grupi čekamo duele Portugala i Turske, odnosno Italije i Severne Makedonije.

Samo po jedna reprezentacija iz svakog baraža ide na Mundijal koji se održava od 21. novembra do 18. decembra u Kataru.