Fudbal

PARTIZAN PREŽIVEO DRAMU U SUBOTICI - PENAL U 85. ODLUČIO: Sudija gledao VAR, crno-beli ipak pobegli Zvezdi!

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs

Izuzetno teška utakmica za crno-bele, ali Partizan je ipak uspeo da slavi!

Izvor: MN Press

Teško, naporno, dramatično, ali ipak uspešno - tako bi se moglo sumirati Partizanovo gostovanje u Subotici. Lider šampionata uspeo je da upiše i drugu pobedu ove sedmice u Superligi, ali tek nakon gledanja VAR snimka, pogotka iz penala i mnogo tenzije u završnim minutima meča.

SPARTAK - PARTIZAN 0:1 (0:0)
/Natho pen. 85/

Ekipa Aleksandra Stanojevića je u četvrtak bila pod pritiskom da mora da pobedi pošto je prethodno Crvena zvezda trijumfom uspela da ih na dva sati zameni na čeli tabele domaćeg prvenstva.

Ovoga puta su oni igrali prvi, ali pritisak se činio još većim. Po teškom terenu u Subotici, protiv odličnog i motivisanog protivnika, Partizan je jedva uspeo da upiše nova tri boda.

Glavni detalj na meču odigrao se u 81. minutu, kada je Nemanja Jović posle jednog duela pao u šesnaestercu Spartaka, mada sudija Lazar Lukić isprva nije pokazao na penal za goste. No, kada je posle par minuta lopta napustila igru, bio je pozvan da ipak pogleda VAR snimak.

Nakon dugog gledanja ponovljenog snimka, videlo se da je kontakta između Jovića i defanzivca Spartaka bilo, ali se čekala odluka da li je to bilo dovoljno za jedanaesterac. Lukić je procenio da jeste, pa je Bibars Natho u 85. minutu zatresao mrežu!

Donelo je to veliko slavlje igračima Partizana, ali i olakšanje. Usledile su potom varnice, koškanja i nekoliko oštrijih duela u završnim minutima meča, koji je zbog raznih prekida trajao čak 99 minuta.

Ipak, Spartak u dugačkoj nadoknadi nije mogao da šokira crno-bele, pa je Partizan uspeo da sada prebaci pritisak na "večitog" rivala.

U ranijoj fazi meča, obe ekipe su imale svoje šanse. Najbolje je propuštao Partizan, preko Nikole Terzića, ali su i domaći imali šta da prikažu i testiraju Nemanju Stevanovića u nekoliko navrata.

Ipak, posle svega, pričaće se samo o detaljima iz završnice meča...

Tagovi