Ozbiljna tuča!

DERBI SE IPAK IGRA, JEDAN NAVIJAČ U BOLNICI: Ovako je izgledala STRAŠNA tuča u Sarajevu! (VIDEO)

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs

Haos pred sarajevski derbi odložio je početak meča.

Izvor: YouTube/Screenshot/Endin Čaušević

Haos je prava reč i verovatno je samo ta jedna dovoljna da se opišu današnja dešavanja u Sarajevu. Pred derbi meč 21. kola Premijer lige BiH koji igraju Železničar i Sarajevo, navijači dva tima su napravili strašne nerede.

Prvo su u teren utrčali gostujući navijači koji su pokušali da skinu transparent domaćih sa ograde, po stadionu su letele baklje, a nakon što je i navijačka grupa Želje stigla na teren počela je masovna tuče. Zbog nje je jedna osoba prebačena u bolnicu.

Kako prenose mediji iz Bosne i Hercegovine, jedan od navijača Sarajeva prebačen je u bolnicu zbog udaraca koje je dobio na terenu.

Neki od detalja velikih nereda na Grbavici:

Tek nakon dodatnih pregleda biće poznat stepen povreda navijača koji je kolima hitne pomoći prebačen sa stadiona. Pretpostavlja se da je on bio u grupi navijača koji su sa bakljama u rukama prvi utrčali na teren, a da nije uspeo na vreme da se povuče ka tribini na kojoj su se nalazile pristalice Sarajeva.

Derbi meč u Premijer ligi Bosne i Hercegovine ipak će biti odigran danas, ali sa zakašnjenjem u odnosu na prvobitno planirani termin.

Pogledajte tuču:

Sukob navijača na Grbavici
Izvor: Youtube/Endin Čaušević

Tagovi