OPA!

RUSIJA "UDARA" NA FIFA I UEFA - SPREMAJU TUŽBU: Na Sudu će tražiti pravdu, traže da ih vrate u sva takmičenja!

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs

Rusija se ne miri sa odlukom FIFA i UEFA.

Izvor: Profimedia

FIFA i UEFA suspendovali su sve ruske klubove i reprezentacije do daljeg zbog vojne akcije u Ukrajini, pa je tako, između ostalog, fudbalska reprezentacija ostala bez šanse da se plasira na Svetsko prvenstvo.

"Zbornaja" je trebalo da igra u baražu protiv Poljske, Češke i Švedske, međutim njihov pritisak naterao je UEFA i FIFA da žestoko kazne Rusiju, međutim tu nije kraj drame. Kako prenose ruski mediji, njihov Fudbalski savez će pokrenuti kontratužbu protiv fudbalskih organizacija.

Fudbalski savez Rusije tako "udara" direktno na FIFA i UEFA i traži da se sve njihove reprezentacije vrate u međunarodna takmičenja, a slučaj ide na Sud za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani.

Rusi zahtevaju da se slučaj hitno reši kako bi njihova reprezentacija mogla da igra baraž krajem meseca.

Ako ipak FIFA i UEFA odbiju da postupe po proceduri, biće zahtevane druge dodatne mere kao što je suspenzija odluka dve organizacije, kao i takmičenja u kojim su ruski timovi/reprezentacije trebali da se takmiče. U Moksvi veruju da su oštećeni i da je pravda na njihovoj strani.

Tvrde da takva odluka krši osnovna prava Rusije kao članice FIFA i UEFA, uključujući i pravo na takmičenje, odnosno da je odluka doneta samo zbog pritiska direktnih rivala.