"IZDAO IH"

"ZAŠTO ĆUTIŠ!?" LEGENDU UKRAJINE PROZIVAJU BIVŠI SAIGRAČI: Bukti rat, a on neće da ide iz Rusije, uživa u Zenitu!

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs

Legendarni fudbaler reprezentacije Ukrajine i dalje radi u Rusiji.

Izvor: Profimedia/EXPA Pictures

Prošlo je sedam dana otkako je Rusija počela vojnu intervenciju u Ukrajini, a nije nikakva tajna da se njihov konflikt preneo na sve grane društva, pa se možda najviše priča o sportu.

Bivši ukrajinski reprezentativac Jaroslav Rakicki raskinuo je ugovor sa Zenitom nakon pobede nad Rubinom (3:2), a u domovini je "precrtan" još od kada je odlučio da ode u klub iz Sankt Peterburga. Ipak, u Zenitu je ostao još jedan njegov zemljak - čuveni kapiten ukrajinske reprezentacije Anatolij Timoščuk - koji je sada pod velikim pritiskom.

Timoščuk je igrao (42) je za Zenit igrao četiri sezone u dva mandata, sa njima osvojio UEFA Kup, a potom se vratio u Rusiju gde već pet godina u ovom klubu radi kao pomoćni trener.

Zbog toga ga je prozvao bivši saigrač iz reprezentacije Jevgenij Levčenko.

"Zašto ćutiš? Timo, zašto si to uradio? Ti si iz Ukrajine. Kako možeš da ćutiš i nastaviš da radiš tamo? Igrali smo zajedno za istu reprezentaciju, nosili taj dres s ponosom, pevali himnu, slavili i tugovali. Zašto se ne oglašavaš? Kako ćeš živeti s tim?", glasilo je pitanje upućeno Timoščuku.

Nekada sjajni zadnji vezni je tokom karijere igrao za Šahtjor, Zenit, Bajern i Kairat, dok je za reprezentaciju Ukrajine nastupio na čak 144 meča.

Podsetimo, FIFA i UEFA donele su rigorozne odluke i suspendovali sve ruske klubove i reprezentacije do daljeg.

Tagovi