ŠTA SAD?

NESTAO SA SPISKA EKIPE - NIKAD VIŠE NEĆE IGRATI ZA RUSE? Trener se oglasio o Ukrajincu, niko ne zna šta će biti s njim!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Fudbaler Zenita je tražio slobodne dane, ali možda je već odigrao svoj poslednji meč za taj klub.

Izvor: Profimedia

Ukrajinski fudbaler Jaroslav Rakicki nije nastupio za Zenit u ponedeljak nakon što su svi primetili da nije bilo na spisku igrača za susret protiv Rubina iz Kazanja, u kojem je njegova ekipa slavila 3:2.

On je odlučio da napusti Rusiju zbog rata u Ukrajini, a njegov trener nije siguran da će Rakicki ikada više zaigrati za Zenit.

Trener kluba iz Sankt Peterburga Sergej Semak istakao je da je 32-godišnji Ukrajinac zatražio slobodne dane zbog agresije kroz koju prolazi njegova zemlja.

Rakicki ima ugovor sa Zenitom još tri meseca, do kraja sezone, pa Semak nije siguran da će on ikad više nastupiti za taj klub.

"Situacija ne samo u klubu nego i u državi je takva da su svi zabrinuti i sve što se događa primaju srcu. Jaroslav je zatražio nekoliko slobodnih dana kako bi rešio lične probleme. Sutra bi trebalo da se vrati na trening", rekao je Semak.

Ipak, to ne znači da će Rakicki nastupati za Zenit.

"Teško je reći hoće li Rakicki više igrati za Zenit. Ugovor mu traje još tri meseca. Svaka osoba donosi svoje odluke, a šta će se sledeće dogoditi - ne znam."

Inače, pojavile su se informacije u FIFA da planiraju novu kaznu za Rusiju, po kojoj bi svi strani igrači u toj zemlji mogli da raskinu ugovore sa svojim klubovima i napuste ih bez obeštećenja.