JAVIO SE

UKRAJINAC JEDVA POBEGAO IZ MOSKVE ZBOG RATA: Igrao za Liverpul, sad moli Nemce za pomoć - Zaustavite tog KU**INOG SINA!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Poznati nekadašnji fudbaler je donedavno radio u ruskom klubu, ali je zbog situacije u svojoj domovini rešio da napusti Rusiju sa porodicom.

Izvor: Profimedia/Instagram/voroninandrey/Printscreen

Rat u Ukrajini i specijalna operacija Rusije ne prestaju da donose brojne vesti i u svetu sporta. Ruse su već kaznili FIFA i UEFA, ukrajinska teniserka Elina Svitolina neće da igra protiv igračica iz Rusije i Belorusije, a i brojni fudbaleri bi mogli da napuste Premijer ligu Rusije kao slobodni igrači.

Videli smo da je u Ukrajinu kao dobrovoljac otišao Juri Vernidub, trener Šerifa iz Tiraspolja, a nekadašnji napadač Liverpula Andrej Voronjin otkrio je svoju priču kako je pobegao iz Moskve kada je rat eskalirao.

"Sklonili smo se iz Moskve pre nego što je postala potpuno blokirana. Nismo mogli da sletimo u Diseldorf, pa smo leteli preko Amsterdama. Moj otac, moja tašta, moja supruga i deca su sada ovde", počeo je Voronjin priču za nemački "Bild".

"Osećam se loše već četiri dana. Jako loše. Kad vidim sve te fotografije moje domovine, kad vidim vesti. Izgleda nerealno kao da je film, ali horor film. Teško mi je da pronađem reči."

Upitan šta bi Nemačka mogla da uradi da pomogne Ukrajini u ovoj teškoj situaciji, Voronjin je imao spreman odgovor.

"Da zaustave tog ku**inog sina Putina, da pomognu izbeglicama. I da pošalju oružje kako bismo mogli da se branimo. Ponosan sam na svoju zemlju. Imamo divne gradove, sjajne ljude. Nastavićemo da se borimo. I pobedićemo. Ali cena je tako visoka. Svi ti mrtvi ljudi... Živimo u 2022. godini, ne u Drugom svetskom ratu."

Nekadašnji napadač reprezentacije Ukrajine kaže da čak razmišlja i da uzme oružje u ruke.

"Teško je sve to podneti. Pokušavam da pomognem. Novcem, čime god. I ne znam da li bi trebalo to da kažem, ali da sam sada u Ukrajini, verovatno bih i ja imao oružje u rukama", poručio je Andrej Voronjin koji je trenutno u Diseldorfu.